jowik2 08.09.2024 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września Elektryk przełożył kabell elektryczny 4x10 przez przepust. Na pytanie czy coś z tym robić powiedział żeby zostawić jak jest bez żadnej izolacji. Przepust do samego fundamentu ma długość ok 80cm bo wychodzi nie po skosie a po długości. W środek był włożony peszel tylko wokoło niego jest przestrzeń w którą mogę dookoła włożyć rękę. Planowałem zaizolować to pianą Yetico Termo Aqua i zasypać. Żeby nie robić tego drugi raz i odkopywać przepustu wolę się zapytać ludzi którzy na pewno zrobili to prawidlowo. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.09.2024 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września Ten przepust przez co jest? Jak rozumiem przez ścianę fundamentową tak? jeżeli tak to najlepiej za psikaj to pianą i nie musi być to jakaś specjalistyczna, wystarczy zwykła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik2 08.09.2024 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września (edytowane) 19 minut temu, henrykow napisał: Ten przepust przez co jest? Jak rozumiem przez ścianę fundamentową tak? jeżeli tak to najlepiej za psikaj to pianą i nie musi być to jakaś specjalistyczna, wystarczy zwykła. Przepust jest przez bloczki fundamentowe i xps Edytowane 8 Września przez jowik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.09.2024 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września Teraz, jowik2 napisał: Przepust jest przez bloczki fundamentowe i coś. Jak mówiłem wcześniej, psiknij pianą i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik2 08.09.2024 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 27 minut temu, henrykow napisał: Jak mówiłem wcześniej, psiknij pianą i będzie git. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.09.2024 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 3 minuty temu, jowik2 napisał: Dziękuję Przy okazji dodam że jak masz rury od kanalizacji przechodzące przez ścianę fundamentową tez powinna być zrobiona taka dylatacja aby rura nie opierała się bezpośrednio o ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts