varsovia011 08.09.2024 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września Domek na zgłoszenie jest w zasadzie gotowy, wiem że odbiór jako taki nie jest wymagany ale wydawało mi się, że w ostatnim kroku należy nanieść go na mapy. Na zatwierdzonym zgłoszeniu był domek oraz pomieszczenie gospodarcze, którego jeszcze nie ma w planowanym miejscu i ze względu na koszty - pewnie długo jeszcze nie będzie. Tymczasem geodeta przekazał, że naniesienie na mapy wcale nie jest to wymagane przepisami, i nie muszę tego robić. Stąd moje wątpliwości - czy nanieść jeden budynek teraz, czy poczekać, czy w ogóle sobie darować. Z jednej strony jeśli nie trzeba to rzecz jasna wolę nie ponosić kosztów, ale też nie chcę mieć kiedyś problemów. Nie wiem czy to ma jakieś konsekwencje? czy powinnam wziąć pod uwagę jakieś inne aspekty? np. ubezpieczenie, czy coś w tym stylu. Adresu i tak nie mogę nadać, bo gmina go nie przyznaje domkom rekreacyjnym, pytanie czy są jakieś formalności, których należy dopełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts