KDWJ 10.09.2024 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września Cześć, na etapie poszukiwania ekipy do ocieplenia domu i mam dylemat dotyczący ocieplenia skrzynek rolet zewnętrznych podtynkowych. Jedna na 15 ekip powiedziała, że przed ociepleniem muszę przymocować skrzynki do muru na kątowniki i od czoła skrzynki dać styrodur żeby tynk nie pękał. Kolejna powiedziała, że wystarczy styrodur od czoła. Cała reszta zupełnie się nie przejęła i powiedziała, że nic takiego nie jest potrzebne jak styrodur czy dodatkowy montaż. W całym internecie znalazłem tylko takie jedno zdjęcie jak poniżej gdzie faktycznie skrzynki są złapane na kątowniki. Strony producentów rolet milczą na ten temat. Skrzynka faktynicze ma pewne ruchy przy popychaniu ręką. Jak to zrobić poprawnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.09.2024 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września Ja nie wiem, ale jak słyszę "1 5firm" to mam duże obiekcje czy jest sens się udzielać, a tym bardziej polecać kontakt z fachowcem... Ten człowiek na pewno będzie wiedział i wytłumaczy Ci bez uprzedzeń ani rządzy złapania zlecenia: http://www.rolety-siedlce.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 12.09.2024 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września On 9/10/2024 at 8:55 PM, finlandia said: Ja nie wiem, ale jak słyszę "1 5firm" to mam duże obiekcje czy jest sens się udzielać No wiem, że za mało. Rynek usług budowlanych w Warszawie to dno. Miesiąc temu miałem mieć skończoną elewację przez polecaną z tego forum ekipę.Niestety na dwa tygodnie przed przyjściem telefon zamilkł. To była jedyna ekipa, która twierdziła że skrzynki trzeba dodatkowo montować. Osiem kolejnych na hasło że chcę umowę z dowolnym terminem, nawet dwumiesięcznym, zakończenia prac przestali być zainteresowani. 5 następnych nie miało pojęcia jak użyć listwy startowej ejota. Dwie twierdziły, że zrobią mi wszystko w dwa tygodnie tylko żebym dał zaliczkę 50%, nie wiedzieli co to jest listwa przyokienna i gdzie powinna zostać wklejona bo są tylko od wyceny a na hasło umowa przestali odbierać telefon. Tak, nie ma sensu się udzielać jak ma się takie rady i kieruje do innych "fachowców". Wszyscy powyżej też byli takimi "fachowcami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.09.2024 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września Cóż, nie chce mi się wierzyć że aż tak źle trafiasz. U mnie umowa to podstawa, szczególnie dla nowego klienta. Ale nawet jak ktoś robi kontynuacje czy zmiany, to wszystko na piśmie. Podałem Ci namiar -zadzwoń. Będziesz mile zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts