Aro112 13.09.2024 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2024 (edytowane) Cześć, czy Waszym zdaniem należy montować filtr magnetyczny na obiegu między kotłem gazowym a wymiennikiem płytowym? Wymiennik będzie montowany obok kotła. Czy może szkoda kasy? Edytowane 13 Września 2024 przez Aro112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yegget 19.09.2024 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2024 Jeśli nie miałeś problemów z zatykaniem się zaworów strefowych przez zanieczyszczenia, dałbym temu spokój. Rura z czarnego żelaza zwykle wytwarza tylko bardzo drobne cząstki, a nie łuszczącą się rdzę, jak ma to miejsce w przypadku stali. Lepszą inwestycją byłoby dodanie do wody inhibitora korozji/środka chemicznego pochłaniającego tlen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greenfelder 24.09.2024 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2024 On 9/13/2024 at 3:29 PM, Aro112 said: Cześć, czy Waszym zdaniem należy montować filtr magnetyczny na obiegu między kotłem gazowym a wymiennikiem płytowym? Wymiennik będzie montowany obok kotła. Czy może szkoda kasy? five nights at freddy's Montaż filtra magnetycznego w obiegu między kotłem gazowym a wymiennikiem płytowym jest dobrym pomysłem, zwłaszcza w przypadku nowych instalacji lub gdy mamy wątpliwości co do jakości wody w systemie. Choć nie jest to konieczność, to może znacząco wydłużyć żywotność wymiennika i całej instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yegget 27.09.2024 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2024 W dniu 20.09.2024 o 04:34, yegget napisał: Jeśli nie miałeś problemów z zatykaniem się zaworów strefowych przez zanieczyszczenia, dałbym temu spokój. Rura z czarnego żelaza zwykle wytwarza tylko bardzo drobne cząstki, a nie łuszczącą się rdzę, jak ma to miejsce w przypadku stali. https://omegle.onl/ Lepszą inwestycją byłoby dodanie do wody inhibitora korozji/środka chemicznego pochłaniającego tlen. I got this,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts