Łukasz2809 14.09.2024 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września Witam, niebawem będę kupował " dom " którego budowę zaczęto w 2008 roku. Dziennik budowy jest wciąż aktualny , a w domu do zrobienia została elektryka, hydraulika, ogrzewanie, tynki i wylewki wraz z ociepleniem dachu. I teraz jak to jest ze świadectwem charakterystyki energetycznej? Wiem, że do odbioru budowy takie świadectwo jest potrzebne, ale znajomy kupując mieszkanie mówił, że u notariusza było wymagane do podpisania dokumentów. Pytanie jak to jest z takim niedokończonym domem? Również musi posiadać takie świadectwo przy podpisaniu aktu notarialnego? Czy dopiero jest wystawiane gdy mam zrobione ogrzewanie i ocieplenie dachu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 15.09.2024 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 7 godzin temu, Łukasz2809 napisał: Pytanie jak to jest z takim niedokończonym domem? Również musi posiadać takie świadectwo przy podpisaniu aktu notarialnego? Czy dopiero jest wystawiane gdy mam zrobione ogrzewanie i ocieplenie dachu ? Pozdrawiam Nie, nie musi posiadać świadectwa. Bo jak sam zaznaczyłeś, dom nie jest ukończony a świadectwo jest wymagane przy odbiorze domu po zakończeniu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts