pablos83 22.09.2024 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września Witam serdecznie Pozwoliłem sobie założyć ten temat, ponieważ sam jestem osobą poruszającą się na wózku inwalidzkim. Moje pytanie jest w sumie krótkie. Czy znacie producentów okien którzy są w stanie wyprodukować okna z ułatwieniami dla takich osób jak ja? Mam na myśli np. montaż klamek w dolnej części ramy okiennej, dzięki czemu zdecydowanie łatwiej byłoby obsługiwać takie okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 22.09.2024 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września MS Okna , Oknoplast i na pewno jeszcze kilku innych producentów ogólnopolskich jak tez regionalnych bo wszystko zależy na jakich okuciach robią swoje okna. Musisz po prostu pytać o ofertę u producenta czy takie okna będzie w stanie wyprodukować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 22.09.2024 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września Podzwonić, popytać w lokalnych firmach, to nie jest jakiś kosmos. Mam takie jedno okno. Wysoko zamontowane i klamke zrobili na dole (bez pytania) więc wnioskuję, ze to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.09.2024 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września Wystarczy popytać w salonach. Osoby bardziej nastawione na zaspokajanie potrzeb klienta będą wiedziały o czym rozmawiać. Chyba większość producentów okuć ma odpowiednie rozwiązania, zaczynając od wspomnianej już klamki o obniżonej osi (ja np.: w swoim komputerze mogę to narysować i pokazać na jakiej wysokości wyjdzie). Okucia (nie wiem czy wszystkie) mają także opcję zamieszczenia klamki na poziomej dolnej części skrzydła (tzw. okno do pokoju pracy by móc je uchylić bez wstawania z krzesła). Kiedyś w siedzibie Roto w Wawie na Wale Miedzyszyńskim była duża ekspozycja okien z najróżniejszymi możliwościami okuć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts