musta 22.09.2024 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2024 Kochani mam taki problem że w łazience, po dziesięciu latach, coś się wyrobiło w brodziku od spodu i zaczął się uginać jak się na nim stanie jeden róg. Obniża się o około 8mm z jednej strony. Niestety odrywa się od silikonu i woda wlewa się tą szczeliną w ścianę. Wydaje mi się że ten brodzik miał taką styropianową podstawę ale głowy nie dam bo to nie ja robiłem. Mogę poszukać fachowca ale bez zrywania płytek ze ścian się nie obejdzie bo brodzik wchodzi w i pod kafelki. Czyli remont generalny łazienki. Pomysł który mi przyszedł do głowy to może dałoby się pod ów brodzik wstrzyknąć piane, która rozprężając się dociśnie brodzik do kafelków na górze, usztywni podstawę a potem zabezpieczę to silikonem? Potem ta piana powinna chyba dać nośność 100kg faceta na brodziku? Tylko czy ma to sens? I jaka piana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qropatwa 26.11.2024 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2024 (edytowane) Masz dostęp pod brodzik? Kup XPS odpowiedniej grubości (ew. dotnij) i wsuń pod spód. W zależności od XPSu może mieć nawet 700 kPa i udźwignąć sporo więcej niż 100kg. Oczywiście wciśnij na wcisk, żeby nie było luzu, bo nadal będzie się uginać tylko w mniejszym stopniu. Edytowane 26 Listopada 2024 przez qropatwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts