marcinbbb 24.09.2024 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września Zona mi dziś truła i podłogówka poszła.. do bufora leci 43*C na podłogę może 30*C ale jedziemy. Monoblok więc jedziemy od 8 pomieszczeń bo na dworze ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 25.09.2024 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września Która strefa klimatyczna? Serio już tak chłodno u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marco36 30.09.2024 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września (edytowane) U siebie pompę jakieś 1,5 tygodnia temu ustawiłem na automat +22°C dzień i +21°C noc. Może nie codziennie, ale PC się uruchamia rano od 6 do 10 godz., czasem do 11 godziny. Grzeje wodę na grzejniki do przedziału +30°C / +32°C. (Od razu jest inne powietrze w domu - przyjemniejsze). Dnie jeszcze były ciepłe +20°C / +25°C , ale poranki przez 4 doby były z porannym dołkiem w okolicy +6°C w kolejnych dniach +10°C. Dzisiejszy poranny dołek ze spadkiem do +1,4°C (gdy prognozy podawały +4°C). Dzisiejszy pik temp. wody sięgnął +34,5°C przez 30 minut. W drodze do pracy 10 km dalej temp. poranna wyniosła 0°C. Śląsk - Brama Morawska (Racibórz) Edytowane 30 Września przez Marco36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 01.10.2024 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października W dniu 25.09.2024 o 09:15, exetterenak napisał: Która strefa klimatyczna? Serio już tak chłodno u Ciebie? Okolica Wrocka niestety córka i żona są ciepłolubne, w dzień jest OK powiedzmy 15*C ale w nocy wczoraj było 0*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 01.10.2024 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 54 minuty temu, marcinbbb napisał: Okolica Wrocka niestety córka i żona są ciepłolubne, w dzień jest OK powiedzmy 15*C ale w nocy wczoraj było 0*C. U mnie też takie piecuchy i lubią ciepło. Ostatniej nocy też już odpaliłem bo narzekali że chłodno. Cóż zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 01.10.2024 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października Takie życie pamiętam jednego roku już 7 września odpalałem, ale pamiętam też zimę kiedy ogrzewanie wyłączyłem na początku marca chyba 3 marca. Jakieś 2 miesiące temu w magazynie miałem jakieś 1900kWh więc liczę że na dziś będzie ze 2,5MWh więc na pompę może starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 01.10.2024 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października Ja od 3 dni załączam pompę ciepła jak słońce wyjdzie na kilka godzin i o 16-tej wyłączam do rana cieplutko , trzeba wykorzystać na max foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 02.10.2024 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października Nie wiem jaki masz rodzaj ogrzewania ale jeśli to podłogówka to raczej słaby pomysł włączać i wyłączać instalację na całą noc. Nagrzanie kilkunastu ton betonu to raczej temat na kilkanaście godzin, np. u mnie wygrzanie 10 sekcji trwało jakieś 12-18h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts