Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przewiert , przecisk pod ogrodem?

sadix

Recommended Posts

Witam!

Posiadam mały domek z małą działeczką. Chciałem podłączyć media (woda,kanalizacja).W otrzymanych warunkach przyłącza do sieci wodociągowej mam 3 możliwości.Najlepsza opcja to rozkopanie prywatnej drogi dojazdowej kamienistej na której przechodzi sieć. Po negocjacjach z właścicielką w/w drogi otrzymałem odpowiedź (niezgadzam się bo nie) czyli bez szans.Mam jeszcze 2 opcje tylko są one najbardziej inwazyjne , rozkopanie zagospodarowanego ogródka z położona kostka itp...

I teraz moje pytanie czy ktoś robił,  słyszał o przewiercie , przecisku pod ogródkiem by poprostu nie rozwalać wszystkiego (właściciel) i tak się pewnie by nie zgodził. Chodzi mi o to by zrobić to bezinwazyjnie.

6 godzin temu, henrykow napisał:

Przecisk nie ważne czy pod ogródkiem czy pod rzeczką jest do wykonania i robią takie przeciski nawet na odległości kilkudziesięciu metrów a może i nawet więcej. Pytanie tylko co będzie tańsze robić przecisk czy rozkopać ogródek.

Rozwalać kostkę,  rozwalać kominki wycinać krzewy drzewa... i prosić się,  brać Na litość 

7 godzin temu, henrykow napisał:

Widziałeś jak robi się taki przecisk?Z jedne i z drugiej strony trzeba wykopać dziurę (w zależności od potrzeb może być bardzo duża) w ziemi, ustawić tzw kreta co też ma wpływ na grunt. Jak długi miałby być robiony ten przecisk?

Spokojnie z 20 metrów