tuczko 25.09.2024 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września (edytowane) Witam was serdecznie. Mam pytanie mianowicie muszę położyć elewacje o grubości 22 cm. Znalazłem w dobrej cenie styropian grafitowy z marki Swisspor lambda plus 032. Zastanawia mnie jedno, jest bardzo tani w porównaniu do innych grafitowych. Tak naprawdę, nie potrzebuje aż takiej niskiej lambdy, bo ściana zrobiona jest z pustaków H+H 500 o grubości 24cm , tylko potrzebuję odpowiednią grubość styropianu 22 cm. Wiadomo, ze im niższa lambda tym lepiej 😉. Nurtuje mnie pytanie dlaczego ten swisspol jest o wiele tańszy od innych i czy jest dobry do montażu? Czy moze jednak lepiej szukać np. białego styropianu w podobnej cenie a innej firmy o tej samej grubości a niższej lambdzie np 40? Miał ktoś doświadczenie z tym styropianem? Pozdrawiam Edytowane 25 Września przez tuczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts