Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena instalacji

Recommended Posts

11.000 :o no to jestem pod wrazeniem i dziekuje Bogu za umiejetnisci ktorymi mnie obdarzyl bo jak bym mial tyle zaplacic to chyba jednak bym musial mieszkac na blokach albo spac pod mostem

Oj Grzes znowu cos tanio kupujesz, ale................ .

Nieco wysmialem Cie w innym watku o ogrzewaniu i sprawdzilem ceny kotlow i dzisiaj za CO zamiast 39 000 (wyrzucilem instalatora niedoszlego milionera) zaplace 32 000.

Czuje ze koledze od kabli tez kooopa zasadze, ale powiedz Grzes ile jest dobrze.

PS

Do Grzesia

Z Vectra juz nieaktualne, bo zaplacilem 100%

Za pomyje przepraszam

11.000 :o no to jestem pod wrazeniem i dziekuje Bogu za umiejetnisci ktorymi mnie obdarzyl bo jak bym mial tyle zaplacic to chyba jednak bym musial mieszkac na blokach albo spac pod mostem

Oj Grzes znowu cos tanio kupujesz, ale................ .

Nieco wysmialem Cie w innym watku o ogrzewaniu i sprawdzilem ceny kotlow i dzisiaj za CO zamiast 39 000 (wyrzucilem instalatora niedoszlego milionera) zaplace 32 000.

Czuje ze koledze od kabli tez kooopa zasadze, ale powiedz Grzes ile jest dobrze.

PS

Do Grzesia

Z Vectra juz nieaktualne, bo zaplacilem 100%

Za pomyje przepraszam

Witam DwM

Trudno mi powiedziec ile jst dobrze. jezeli masz kase i uwazasz ze 11.000 to nie drogo to zaplać a na pewno uszczesliwisz instalatora.

Jest wolny rynek wiec kazdy moze zadac za swoja prace tyle ile chce.

Prawdzie trudno jednoznacznie krytykowac te kwote jak sie nie zna pelnego kosztorysu ale ten musialby chyba obejmowac "cuda na kiju" zeby dobic do 11.KZL

No chyba ze rzeczywiscie obejmuje on jakies super sterowniki dla domu "inteligentnego"np jakies centralne sterowanie oswietleniem za pomoca dotyku, glosu itp.

Ale o tym nikt nie wspominal wiec zalozylem ze to miala byc wycena za normalny dom

w wiekszosci wypowiedzi na forum koszty instalacji (materialy i robocizna) zamykaly sie na poziomie 5000 zl za domy ok 120-150 m2

Zalozmy ze w tym domu same materialy kosztowaly ok 5000 czyli na robocizne zostaje 6000. Ile zajmie czasu wykonanie takiej instalacji dwom osobom? 6 dni po 12 godzin?

A wiec chlopcy za tydzien pracy dostana 3000 brutto czyli 12000 na miesiac. Toz to chyba ministerialna pensja.

Zarabiasz tyle?? Bo ja nie a bardzo chcialbym. :-)

Ja mysle ze taka praca jest warta ok max 3000 zl + materialy.

Ps

Swoja droga to myslalem ze nie bedzie cie stac na slowo przepraszam ale jednak sie mylilem. Dziekuje.

Targuj sie i jeszcze raz targuj sie :lol:

Chyba twoj instalator nie bedzie mnie lubil :p

Dom ok.140 m2 - remont polegający na wyeliminowaniu ( czyli wyszarpaniu ze ściiany) całej instalacji i położeniu wszystkiego na nowo , założenie nowej skrzynki z różnicówkami itd itp , bez zbędnych dziwactw to : koszt robocizny umówiony na 1800 zł( może ze 200 dodatkowo, bo doszedł alarm ) i materiały . Te ostatnie w kwocie całkowitej trudno nam podać , ale kable udało nam się kupić za 1/2 ceny więc sporo zaoszczędziliśmy . :))