tlenn 27.09.2024 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września Dzień dobry właśnie zakończyłem remont dachu. Przy kominie gąsior docięty i zrobione wykończenie z taśmy tej pod gąsiory. Szpara między gąsiorem a kominem około 4, może 5 cm. Ta taśma ma na środku otwory wentylacyjne. Jeśli tam będzie leżał śnieg to z tej przestrzeni wszystko pójdzie pod dachówkę. Jest jeszcze membrana ale wyda mi się że nie powinno tak zostać. Poproszę o wasze opinie. Dodaje zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.09.2024 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września Z miłą chęcią coś bym doradził ale z fotki nic konkretnego nie wynika. Musisz dać fotkę większego fragmentu i całości jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlenn 27.09.2024 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września Jutro zrobię lepsze zdjęcia Nie wiem dlaczego wkleiło się do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlenn 28.09.2024 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września Pod tą taśmą brązową pod gąsiory która ma otwory wentylacyjne jest chyba ta taśma co się uszczelnia kominy. Chyba jednak mimo to dało się to zrobić lepiej co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 28.09.2024 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września Zawsze można coś zrobić lepiej 🙂 Wg mnie to opierzenie powinno być ułożone na wierzchu gąsiora a ta taśma którą uszczelnił wzdłuż komina to po kilku latach będzie do wywalenia. Wszystko okaże się po ulewnych, zacinających opadach deszczu i śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tlenn 30.09.2024 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września Co powinno być zamiast tej taśmy przy kominie skoro ona może odchodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.09.2024 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 6 godzin temu, tlenn napisał: Co powinno być zamiast tej taśmy przy kominie skoro ona może odchodzić ? Blacha albo taśma ołowiana karbowana taką jaką masz pod gąsiorem tylko szerszą, specjalną do opierzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts