Croolick 27.01.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Ot co! Jak myślicie drodzy forumowicze gdzie kończa sie przeciętne potrzeby "powierzchniowe" szarego człowieka i kiedy mozna juz mówić o nadmiarach a kiedy o luksusach? Czy 150m2 dla 2+2 to norma wymuszona ekonomią czy też może zdrowym rozsądkiem. Moze jakieś doswiadczenia tych, któtrzy juz mieszkają? Ostatnio usłyszałem od rodziny 2+1, ze te 120m2 to za mało. A jak Wy uważacie? Pozdrawiam! Croolick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.01.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Ot co! Jak myślicie drodzy forumowicze gdzie kończa sie przeciętne potrzeby "powierzchniowe" szarego człowieka i kiedy mozna juz mówić o nadmiarach a kiedy o luksusach? Czy 150m2 dla 2+2 to norma wymuszona ekonomią czy też może zdrowym rozsądkiem. Moze jakieś doswiadczenia tych, któtrzy juz mieszkają? Ostatnio usłyszałem od rodziny 2+1, ze te 120m2 to za mało. A jak Wy uważacie? Pozdrawiam! Croolick Porównaj sobie ewentualne potrzeby z informacją, że cena 1m powierzchni UŻYTKOWEJ to jakieś 2500 PLN (może być więcej jeśli fantazja większa ) A normy nie istnieją w przypadku poczucia komfortu co do powierzchni I pewnie byś chciał budowę z powodzeniem zakończyć a się nie wykończyć, a nie tylko rozpocząć (i ja też sobie tego życzę...) BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 27.01.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Oczywiste jest - przynajmniej dla mnie, że ta ocena zależy głównie od stylu zycia rodziny, od ich upodobań, może hobby. My rozważania na temat rozmiarów domu jaki zamierzamy zbudować oparłem na bardzo prozaicznych ale i praktycznych przesłankach. Mieliśmy tę szansę - uważam, ze to był dar od losu - że przez trzy lata mieszkaliśmy w wynajętym domku. To dało nam duzo doświadczen i wyobrażenie o tym co nam w domu jest naprawdę potrzebne, co jest przydatne a co jest zbędnym nadmiarem. Na bazie tych - podkreślam bardzo indywidualnych i subiektywnych ocen - uznaliśmy, że dla naszej rodziny 2+2 powierzchnia użytkowa w granicach 120-140 m2 zaplanowana i zorganizowana świadomie, według naszych potrzeb i upodobań jest optymalna. Bez zbędnych nadmiarów ale i bez braków w zakresie zaspokojenia uczucia wygody. Kurcze ale mi wyszło naukowe kazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts