jowik2 30.09.2024 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września Witam Kiedy ociepla się ścianę garażu, która graniczy z pomieszczeniem mieszkalnym na długości 6m, po tynkach, przed? Może lepiej poczekać na wiosnę, wtedy będą robione tynki. W projekcie jest 12cm styropianu. Zmienić na płytę pir, wełnę skalną, xps, zostać przy styropianie? Jak styropian/pir to kleić na pianę, czy klejem z worka? Co zrobić z kominem szerokim na 80cm, wolałbym jak najcieniej czymś zaizolować, garaż bardzo wąski. Komin w teorii gazowy + 4x wentylacja, w praktyce będzie pompa ciepła. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jowik2 02.10.2024 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października (edytowane) Środek Polski, ściana skierowana na północ. Brama zwykła 4cm. Do garażu będzie wjeżdżał samochód osobowy, ew. jakieś majsterkowanie. W garażu będzie grzejnik elektryczny, ale chyba zmienię i dołożę ogrzewanie podłogowe. W chwili obecnej nie żadnego ocieplenia (oprócz fundamentów). Edytowane 2 Października przez jowik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 03.10.2024 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października (edytowane) Ja dałem na ścianie między domem a garażem 6cm styropianu, garaż ogrzewany. 12cm w mojej ocenie sporo za bogato. Tynkowalem trzy ściany garażu a styropian robiłem po tynkach. Przyklejałem na klej z puszki, potem oczywiście siatka, klej styropian, szpachla i gładź. Edytowane 3 Października przez zeusik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts