Ola 21 30.09.2024 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2024 Od prawie miesiąca użytkuje pralko suszarkę Haier HWD80-B14939S8-S. Jak najbardziej spełnia moje wymagania, jest cicha nawet na najwyższych obrotach wirowania. Suszarka suszy pranie bardzo dobrze, ręczniki są mięciutkie jak nigdy dotąd. Szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 01.10.2024 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2024 Brzydki kolor, nie pasuje mi do płytek w pralni! ODRADZAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.10.2024 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2024 Dla tak doskonałej pralko - suszarki warto zmieć kolor płytek (pomalować na pasujący) lub zmienić płytki.... PS W internecie są też mniej pochwalne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 02.10.2024 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2024 20 godzin temu, d7d napisał: Dla tak doskonałej pralko - suszarki warto zmieć kolor płytek (pomalować na pasujący) lub zmienić płytki.... PS W internecie są też mniej pochwalne opinie ...ale to włoskie za 49,99zł/metr2 To nie jest tanio 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 02.10.2024 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2024 13 godzin temu, prokurator napisał: Żona sobie kupiła LG z suszarką i to był strzał w kolano , ta pralka umartego obudzi podczas wirowania jednym słowem tragedia a serwis 3 razy był i wg nich wsio ok. na drugi raz chyba najtańszą kupię bo czy markowa czy nie na jedno wychodzi. Powiedz żonie, żeby nie układała ubrań w pralce, a Ty ją wypoziomuj należycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 09.12.2024 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2024 Hmmm, myślałem że poziom hałasu mierzy się i podaje w warunkach użytkowania czyli suszenia ubrań a nie suszenia powietrza ww pustej suszarce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.12.2024 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2024 To będzie hałas uderzających guzików czy zamków a nie hałas pracującej normalnie suszarki / pralki. @prokurator nie podał info czy hałas był przy praniu, lub wirowaniu prania czy przy suszeniu... i ile wrzucił guzików i zamków. Obudzi zmarłego to istny cud !! Pralka / suszarka hałasuje ponad normę gdy ma np. uszkodzone łożyska. Głośność sprawnej pralki lub pralko-suszarki LG przy wirowaniu to ok. 72 dB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.12.2024 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2024 Przy normalny praniu bęben obraca się wolno i wtedy te dźwięki... ale ja nie mam super pralki Haier i nie mam też cudu z LG a gacie po tacie to się drą a jak się drą to znaczy że hałasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoltyyy 11.12.2024 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2024 W dniu 2.10.2024 o 10:47, gregos11 napisał: Powiedz żonie, żeby nie układała ubrań w pralce, a Ty ją wypoziomuj należycie. Żonę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 12.12.2024 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2024 Tabliczka znamionowa w pralce LG powinna być umieszczona na wewnętrznej krawędzi okrągłych drzwi pralki lub na obudowie w pobliżu zawiasów. Wystarczy szeroko otworzyć drzwi do pralki i się nachylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flufy 16.12.2024 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2024 Mam pralko-suszarkę LG F2J6HM0W od 4 lat i NIGDY WIĘCEJ. Pralka na programach poniżej 60 stopni (40stopni i 30 stopni) nie grzeje wody praktycznie woda jest chłodna, co sprawdzałem na wszystkich programach. Podobno tak ma być przez wymogi ekologiczne EU (woda po praniu z pralki Bosch kupionej rok później u moich rodziców na podobnym programie 40 stopni jakoś jest gorąca). Nie dopiera przez to plam, a ubrania po praniu okropnie śmierdzą stęchlizną. Wyjmuje pranie tuż po zakończeniu prania + używam za każdym razem Calgonu w płynie lub proszku. Jeśli chodzi o suszenie to jest bardzo, bardzo agresywne, bardzo wysoka temperatura, nie nadaje się do suszenia niczego. Kurczą się nawet ręczniki. Poza tym brak filtra kłaczków = wszystko zostaje w bębnie na ubraniach, fartuchu i szybie drzwi. Gdybym kupował drugi raz to zwykłą najtańszą pralkę + pokojowy elektryczny osuszacz powietrza (taki z pompą ciepła) + zwykła pokojowa rozkładana suszarka, bo osobnej bębnowej suszarki z pompą ciepła też się nie opłaca kupować. Te nowe suszarki mają jednorazowe kondensatory na stałe zatopione w obudowie których użytkownik NIE WYJMUJE do mycia jak w starych suszarkach kondensacyjnych i taka suszarka najpóźniej po gwarancji ulega poważnej awarii. Na YouTube jest mnóstwo filmików z rozbierania tych sprzętów na części pierwsze, bo te filtry wstępne nie wychwytują wszystkiego. Masakra ile syfu tam w środku siedzi po kilku latach użytkowania, mnóstwo zgnitych śmierdzących kłaczków wbitych głęboko pomiędzy lamele wymiennika. I te ich reklamy że to "idealne" urządzenie dla alergików 😁 Producenci powinni mieć ZAKAZ uprawiania bełkotu marketingowego i wypowiadania się za alergików, czyli m.in. za mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts