marekww 01.10.2024 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października Witam, kolejny etap budowy i kolejne pytania 😁 Niedawno zostały wykonane tynki CW i przydałoby się zabezpieczyć górę domu przed wszędobylskimi ptakami które po swojemu upiększają wnętrze. Elewacja to pieśń przyszłości więc szukam sposobu jak to zrobić na teraz. Między ścianą szczytową a deskowaniem jest ~18cm przestrzeń, natomiast murłata leży w odległości 3-5cm od zewnętrznej krawędzi muru. Czy mogę te przestrzenie wypełnić styropianem? Przy murłacie myślałem żeby go zlicować ze ścianą zewnętrzną i wkleić z 3cm odstępem od deskowania. Co do ściany szczytowej, czy tam też można wcisnąć styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 01.10.2024 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października na scianie szczytowej powinien wylądowac styropian ale jeszcze przed deskowaniem, ja tak zrobiłem, teraz może być trochę cięzko, moze dotykac desek. Przy murlacie mozna dać styropian i zachowac szczeline wentylacyjna 3-4cm. Ja na etapie jak twoj nie robilem nic, mialem juz na szczytach polozony styropian owszem ptaki szczelinami wlatywaly ale co z tego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts