Kamilius83 01.10.2024 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października Witam, Od jakiegoś czasu się buduję i trafiłem na mega problem. Dzisiaj zadzwonił elektryk mówiąc, że nie wie jak zamocować oświetlenie sufitowe (oczka, listwa led, niedługo w 1 pokoju też głośniki sufitowe). Problem jest taki, że mam mieć docieplenie celulozą. Dom parterowy, docieplenie tylko sufitów. Dach nieogrzewany. Teraz podzwoniłem po wielu ludziach "z branży" i pytałem co robić, bo jak zabezpieczyć te kable, jak montować puszki a potem głośniki (kiedy już będzie celuloza) czy wymieniać zepsute oczka w przyszłości, kiedy wszędzie będzie celuloza. Jak to uszczelnić? Przecież to będzie się sypać na głowę. Czy jest jakiś magiczny sposób jak to robić, czy po prostu się nie da i wybrać np. wełnę mineralną? Sufity są już w połowie pomieszczeń przykręcone do stalaży. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.10.2024 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października W dniu 1.10.2024 o 20:31, Kamilius83 napisał: kiedy wszędzie będzie celuloza. Jak to uszczelnić? Przecież to będzie się sypać na głowę. Nie masz tam pod izolacja folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kagolnik 04.10.2024 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października Ja mam podobny problem tylko jeszcze nie wybrałem wełna/piana/celuloza i do tego mam tam jeszcze rurki z rekuperacji, a do poziomu zamykającego belki jest 50 cm prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 20.11.2024 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 06:13 Zwykle robi się obudowy, np nakleja najtańsze pełne donice plastikowe, a pod głośniki są specjalne tuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts