Janisik321 01.10.2024 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2024 Witam. Planuje niedługo kupić domek narzędziowy blaszany o wymiarach podstawy 2.7 x 3.1 m. Według sprzedawcy waga całości to 100kg. Będę tam przechowywał rowery, kosiarki i inne narzędzia ogrodowe. Zastanawiam się jak dobrze i tanio zrobić podstawę? Mam sporo czerwonej cegły z rozbiórki. Myślałem czy nie wykopać trochę ziemi, wyłożyć cegłę jak kostkę ale z dużymi przerwami np. na 2 palce między cegłami i zalać to wszystko betonem. Czy to będzie dobry sposób? Jeśli tak to ile cm tego betonu jeszce lać ponad tą cegłę? I czy trzeba dawać jakąś izolację między ziemię a cegły/beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janisik321 06.10.2024 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2024 Cześć. Nikt naprawdę nie jest w stanie czegoś podpowiedzieć? 10cm nalane na cegły będzie wystarczające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mee11111111 13.10.2024 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2024 Jak chcesz wylać 10 cm to nie potrzebujesz cegły poniżej. Wrzuć tylko w tą "płytę" jakąś siatkę zbrojeniową, może być marketowa fi4.5 - 15x15 cm. Pod taka płytę dobrze wybrać troszkę więcej gruntu i dać tam podsypkę i zagęścić tak jak to się robi dla kostki brukowej. Jak dasz cegłę bezpośrednio na grunt to będzie wciągała wodę więc jest to kiepski pomysł ale tak jak pisałem wyżej przy wylewce 10 cm z cegły można zrezygnować. Ja mam płytę ca. 5 cm z siatką na podbudowie i jest super solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts