WojtekSz 22.12.2006 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Adam Twoje plany brzmia bardzo interesująco i choć sam pewnie z niewielu będe mógł skorzystac bo juz dom na wykończeniu to bardzo chętnie poznam Twoje rozwiązania - te nowe o których jeszce nie wiem Nie wiem czy bywasz w Warszawie ale jesli miałbys czas i chęci to zapraszam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.12.2006 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Tak! Jak będę musiał pokleić drewno... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 24.12.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2006 Plany się już zupełnie skrystalizowały. Wiadomo co, i jak. ROTFL ! Pogadamy ponownie za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa1970 25.12.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Jakość karpia można sprawdzić kupując porcję w dowolnym Hipermarkecie (Też czasem jest z ubiegłorocznego sezonu przedświątecznego). Schrony przeciwbombowe odpadają. Budowane były w innym celu i można je zaadoptować tylko na pieczarkarnię. Adam M. z tym karpiem z ubiegłego roku to w pełni sie zgadzam u nas w chełmie w Albercie piecze sie przewaznie przeterminowane mieso w ten sposób nie ma strat albo sa bardzo małe nie kupujcie pieczonego mięsa w supermarketach!!! opisała bym inne praktyki ale wogóle nic byście tam nie kupowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 10.10.2007 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Adam, kolejny (trzeci już !) roczek mija. Jak tam lodownia ? (ale upierdliwy jestem, co nie ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 10.10.2007 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Zostanie mi trochę pustaków szalunkowych IZODOM 2000 (przy dostawie 180m2 ścian miałem dostawę gratis). Mogę je wykorzystać np. na zrobienie lodowni. Muszę to przemyśleć. Miejsca na działce, gdzie mogę ją zlokalizować nie ma już zbyt wiele, ale coś się da jeszcze wykombinować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 10.10.2007 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Tomku_JTwoja ciekawość jest prawie zrozumiała. Po moim dokładnym przestudiowaniu 200 letniej lodowni i jej rozwiązań ten pomysł bardzo dobrze został wpasowany w plany.Będę się grzał lodem, więc lodu będę miał tyle, ile będę potrzebował, nawet w lipcu. Już wykonuję sobie pływające jak korek betony (lekkie) bardzo termoizolacyjne. Rozwiązałem problem budowy estetycznej ściany hydro i termoizolacyjnej za grosze.Problem wentylacji czy ogrzewania to już nie problem.Dobrze idzie.Teraz muszę się zająć 100 letnią budą, gdzie mam firmę. Cegły lecą mi tam na łeb.Z tamtych planów nie rezygnuję. Mnie też wkurza, że to wszystko tak wolno idzie.Puki co, buduję stale te opisywane urządzenia i systemy to tu to tam.Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 02.11.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Twoja ciekawość jest prawie zrozumiała. Adam, owszem, nieco bawi mnie to przedłużanie się prac w nieskończoność, ale moja ciekawość w żadnym wypadku nie jest złośliwością, ja naprawdę chciałbym zobaczyć, jak to funkcjonuje w praktyce. I na równi z technikaliami będzie mnie interesowało, jak ty sam obiektywnie ocenisz używanie lodowni na co dzień. Tak więc powodzenia i do pogadania za rok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 07.11.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Tak więc powodzenia i do pogadania za rok ! Odgrzewam po 2 latach. I jak tam lodownia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian88max 12.11.2021 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Odgrzewam po 2 latach. I jak tam lodownia ? panie to ja odgrzeję po 12 latach:) ciekawe co słychać pewnie nic nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marks9 14.12.2021 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 O wow, pierwsze słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 14.12.2021 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Trzymam kciuki, zaoferowałbym się z pomocą , ale do pustyni daleko. tylko uwaga takaże kiedy lodownie święciły triumfy to lód zabierany był w lutym kiedy z mrozu drzwea w lesie trzaskały. Dziś zatargasz lód o max temperaturze te -10 stopni no do -20 najniżej. XIX wiek to drewniane lodówki z wsadzanym blokiem lodu na samej górze komora przechowalnicza była poniżej . a najniżej wanienka na roztopioną z lodu wodę. A ja celuję raczej w komorę spiżarkę powyżej ziemi tj z wężownicą na głębokość kilku metrów i wentylacją jej zakamarków powietrzem w cyklu zamkniętym . Edytowane 17 Grudnia 2021 przez gnago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.