-maro- 06.10.2024 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października Witam serdecznie po dłuższej nieobecności. Mam dylemat odnośnie wpięcia w instalację pompy ciepła i może ktoś mi doradzi jak będzie najlepiej. Sytuacja wygląda tak: Obecnie jest kocioł na paliwo stałe z buforem 1100l. Do tej instalacji chcę włączyć pompę ciepła. Nurtuje mnie czy podłączenie pompy ciepła do bura 1100l będzie miało sens. Czy grzanie, aż takiej ilości wody w buforze to dobry pomysł? Czy może lepiej się wpiąć z pompą ciepła pomiędzy buforem a rozdzielaczem. Instalacja jest w większości na kaloryferach /stopniowo wymieniana na podłogówkę/ Jest ona w systemie otwartym. Większość rur jak na razie jest stalowych czarnych. Może miał ktoś taki dylemat do rozwiązania i podzieli się swoimi spostrzeżeniami. Na rysunku pytajnikami zaznaczyłem problematyczne rury. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 29.10.2024 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października W dniu 6.10.2024 o 09:51, -maro- napisał: Może miał ktoś taki dylemat do rozwiązania i podzieli się swoimi spostrzeżeniami. Na rysunku pytajnikami zaznaczyłem problematyczne rury. Poczytaj na stronie: ZINTEGROWANE OGRZEWANIE: KOCIOŁ STAŁOPALNY I EFEKTYWNA POMPA CIEPŁA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fexaac 07.11.2024 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada Mitsubishi Hyperheat ще работи до -13F, така че отоплението на вашия дом няма да е проблем, при условие че имате подходяща изолация. Това, което трябва да определите, е цената на газ спрямо цената на електроенергията. Чувал съм за много хора на източния бряг, които имат по-високи сметки за енергия, след като преминат изключително към термопомпа. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.11.2024 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada Wschodnie wybrzeże w USA czy w ZSRR ? Chyba jednak w USA bo -13 °F . -13 °F = -25°C. Russkie boty mieszkają też w USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fexaac 21.11.2024 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 godzin temu W dniu 7.11.2024 o 18:33, fexaac napisał: Mitsubishi Hyperheat ще работи до -13F, така че отоплението на вашия дом няма да е проблем, при условие че имате подходяща изолация. Това, което трябва да определите https://xender.vip/ , е цената на газ спрямо цената на електроенергията. Чувал съм за много хора на източния бряг, които имат по-високи сметки за енергия, след като преминат изключително към термопомпа. I got this,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts