Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kocioł gazowy

edwardD

Recommended Posts

Man pytanie do Pegaziątka: Czy może masz doświadczenia eksploatacyjne z tym kotłem? Ja go zastałem w domu, który kupiłem pół roku temu, i stale mnie coś zaskakuje. Ostatnio dość vczęsto wułącza się, i świeci się alarm "brak prądu jonizacji". Trzeba wtedy resetować moduł MCBA, bo piec nie chce wystartować. Jak temy zaradzić?

Powiem Ci że w swojej karierze kilka lat temu montowałem dwa radostary, bo klient chciał coś taniego. Z opinii serwisu wiem że to kotły na niskim poziomie technologicznym ( taki tani stojący inwestycyjny) i były dośc awaryjne jak chodzi właśnie o wymiennik, jego trwałość.

To oczywiście opinie zasłyszane, ja niem jestem serwisantem junkersa.

Myślę że czasami warto coś powiedzieć na forum, w końcu wszyscy jesteśmy konsumentami i zawsze ktoś coś powie.

Nawet vieśman ma swoje wpadki. Skoro odziedziczyłeś kocioł to zrób w nim przegląd przez serwisanta, niech chodzi, wiadomo czy nas nie przeżyje.

• 9 years później...

Witam,

Wiem, że temat jest bardzo stary, ale mam pytanie do edwardD, czy udało się Panu rozwiązać problem?

Mam teraz identyczny problem ze swoim piecem. Tzn. często się wyłącza, świeci się alarm "brak prąd jonizacji"i trzeba wtedy zrestartować moduł MCBA, bo nie chce wystartować.

Wymiana elektrody jonizacyjnej nic nie dała.

Pozdrawiam i dziękuję za ewentualną pomoc.

Macend