LukaszMurator 07.10.2024 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2024 Witam, mam w domu bramę garażową ~220x200, segmentówka, która nie jest ocieplona Garaż jest wykorzystywany raczej nie pod auto a wszystko-inne-i-jeszcze-więcej, niemniej tam jest własnie najchłodniej Myślę, że warto bramę ocieplić, bo póki co niczego takiego na niej nie ma. Tu mam dylemat, czy lepiej płyty PIR (20mm) na klej do nich + taśma aluminiowa, czy może jednak pianka izolacyjna np. polynor? Nie chcę tu reklamowac, po prostu znalazłem info o niej na YT i wydaje się całkiem ok wyborem - tym bardziej, że póki co dopiero w wielu sprawach się uczę i nie wiem, jak wyjdzie to w praktyce Może warto zwrócić uwagę na coś zupełnie innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 08.10.2024 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2024 Życzę powodzenia przy "oblepianiu" bramy pianką, bo ociepleniem tego nie będzie można nazwać! Szkoda bramy i pianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszMurator 08.10.2024 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2024 Czyli w ogóle pianki tego typu są bez sensu, czy po prostu nie nadają się akurat na bramę? Postanowiłem poszukać też info, w zagranicznym oddziale Hormann udało mi się dowiedzieć, że ta brama jednak ma ocieplenie - segmenty mają po 20mm ocieplenia. Warto coś dokładać? Styrodur albo PIR, 10-20mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siwy86 12.11.2024 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2024 (edytowane) W dniu 8.10.2024 o 12:41, gregos11 napisał: Życzę powodzenia przy "oblepianiu" bramy pianką, bo ociepleniem tego nie będzie można nazwać! Szkoda bramy i pianki. Cześć Mam podobną dylemat czym ocieplić garaż, brama szerokości 2,5m, też myślałem o piane pur, ale skoro to kiepski pomysł wg Ciebie, co w takim razie radzisz i jaką metodę polecasz? Edytowane 12 Listopada 2024 przez Siwy86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts