Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś słyszał o magnetyzerze do wody??

Rafter

Recommended Posts

Wlasnie jestem uzytkownikiem tegoz magnetyzera. Wpierw doswiadczalnie zamontowalem go na przyloczu do pralki. Wczesniej mialem duzo kamienia (mieszkam w zachodniej malopolsce), zwlaszcza na szufladzie (tej od detergentow). Doszlo do tego iz niektore programy chodzily jak chcialy. Przyczyna byl kamien ktory sie osadzal w ''bebechach'' pralki. W zadne bzdory typu kalgony i inne badziewie nie wieze. MOze so i skuteczne ale drogie. Tym bardziej iz kazdy proszek zawiera te same skladniki. Po zalozeniu magnetyzera kamien zniknal, po prostu go niema?!

Na samym poczatku tuz po instalacji w wannie znajdowalem duzo osadu w formie piasku, po jakim czasie i to zniklo. Magnetyzer mam od ponad pol roku. Teraz zostal przeniesiony i ''wpiety'' instalacjie mojego domku. Mam nadzieje iz bedzie sie sprawial podobnie. Kosztowal ok 80-90 pln 3/4''

Pozdrawiam i namawiam.

My mamy magnetyzer na wejściu do domu między licznikiem a filtrem. Przez jakiż czas filtr się napracował bo magnetyzer "rozbijał" sobie kamień w rurach gminnych. Można też kupić mniejsze które montuje się przed sprzętem ale my zdecydowaliśmy się na jeden ale za to na cały dom. Jak będzie z kamieniem - zobaczymy.

Jaki magnetyzer macie w swoich domach opaskowy czy wkręcany w instalację?

A co do magnetyzerów "w ogóle" to ja jestem ich zwolennikiem i na przewód gazowy przed kotłem też założę. Mam magnetyzer założony w samochodzie i wieżcie czy nie, ale pali 10% mniej - na pierwszy rzut oka to mało, ale wystarczy pomysleć, że co 10 tankowanie jest za darmo i do tego jeszcze moc wzrosła. Co ciekawe założyłem go do sam. z silnikiem diesla po przebiegu 130 tys i magnetyzer rozbił nagary na zaworach - nie trzeba było ich szlifować.

Do Ewy. Jesli macie jeszcze sile to lepiej umiescic magnetyzer za filtrem . Mam tu na mysli filtr usuwajacy czastki stale. Powod jest w zasadzie taki ze jakiekolwiek czastki magnetyczne niesione z woda (rdza itp) beda osiadaly na wewnetrznej czesci magnetyzera. Poto by tego wlasnie uniknac instaluje sie go za filtrem na czastki stale.

Pozdrawiam Maro

Czy to przypadkiem nie jest siła sugestii, że to działa? Tak jak magiczne opaski magnetyczne na bolące stawy itp. Magnes dobry na wszystko? To bajki. Niech ktos napisze, czy jony metali można nieżelaznych można namagnetyzować? Czy magnes przyciąga kredę?

Ja sobie zrobiłem coś w tym rodzaju tzw. odwapniacz , dwie cewki nawinięte na rurce plastikowej , podłączone do odpowiedniego generatora , używam to jakieś 2 miesiące , działa bardzo powoli ale działa . widać to po tym ze kiedyś przegotowana woda postawiona w dzbanku po paru dniach żółkła a na dnie pojawiał się osad . Po zamontowaniu tego urządzenia , osad się nie pojawia i woda nie żółknie . co do osadu w rurkach to pewnie też zniknie tylko wymaga to czasu .

Piotrek