mariooo098 08.10.2024 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2024 Witam serdecznie. Mam dwa pytania dotyczące regulatorów pokojowych na protokole opentherm. Zależy mi głównie na sterowaniu odbywającym się radiowo czyli sterownik/regulator połączony z kotlem na zasadzie radio. Szukam czegoś co będzie działać na zasadzie algorytmu PiD. Instalacja grzejnikowa 100% zależy mi na tym by jak najdłużej utrzymywać kocioł z załączonym palnikiem(odczuwam większy komfort cieplny) niż na zasadzie on/off. 1. Czy honeywell t6r jest kompatybilny z kotłem vitodens 100-w model b1hf. Znajomy miał ten termostat i niby po opentherm nie działało to tak jak powinno. 2 SALUS RT520RF 3 OpenTherm Salus WQ610RF Może któryś z ekspertów się wypowie i zaproponuje jakieś rozwiązanie lub pomoże z w/w wybrać regulator który będzie kompatybilny na zasadzie algorytmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts