atb666 08.10.2024 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października Wyłączające się bezpieczniki - Skrzynka elektryczna zewnętrzna 27.09.2024 podczas gdy nikogo nie było w domu wyłączy się bezpieczniki (16 A - zdjęcie) w skrzynce przed domem, włączyłem je. Dziś 08.10.2024 pojawił się ten sam problem ale w nocy jak wszyscy spali. Bezpieczniki w domu się nie wyłączyły. Mieszkam już tam 3 lata i nie było wcześniej takich sytuacji. Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.10.2024 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października Wadliwy bezpiecznik albo jakaś zwara w instalacji np myszki sobie podgryzają kabelki. Zgłoś problem do ZE niech sprawdza to zabezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atb666 08.10.2024 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 38 minut temu, henrykow napisał: Wadliwy bezpiecznik albo jakaś zwara w instalacji np myszki sobie podgryzają kabelki. Zgłoś problem do ZE niech sprawdza to zabezpieczenie. Wszystkie 3 bezpieczniki w tym samym czasie? Enea była i sprawdziła tylko dolne bezpieczniki gdzie nie mam dostępu, górne ocenili, że za słabe. W rozdzielni w środku domu żaden bezpiecznik nie był wyłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.10.2024 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października Jakie masz przyłącze od skrzynki do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atb666 08.10.2024 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 5 minut temu, henrykow napisał: Jakie masz przyłącze od skrzynki do domu? Mam 10 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 08.10.2024 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 1 godzinę temu, atb666 napisał: Mam 10 kW A co z żabami, wyjaśniło się w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atb666 08.10.2024 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października Póki co obstawiamy żaby i czekamy czy sytuacja się nie powtórzy. Dwóch elektryków potwierdziło, że może wyłączyć bezpieczniki w skrzynce na dworze jak w rozdzielni upiekło żaby. Zatkałem otwór arot-a, żeby nie wchodziły. Jeśli tematy się nie powtórzy, to były żaby, jak się powtórzy, to będziemy szukać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.10.2024 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października Godzinę temu, atb666 napisał: Póki co obstawiamy żaby i czekamy czy sytuacja się nie powtórzy. Dwóch elektryków potwierdziło, że może wyłączyć bezpieczniki w skrzynce na dworze jak w rozdzielni upiekło żaby. Zatkałem otwór arot-a, żeby nie wchodziły. Jeśli tematy się nie powtórzy, to były żaby, jak się powtórzy, to będziemy szukać dalej. O co chodzi z tymi żabami? 3 godziny temu, atb666 napisał: Mam 10 kW Nie chodziło mi o moc tylko o rodzaj, napowietrzne czy ziemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 08.10.2024 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 6 minut temu, henrykow napisał: O co chodzi z tymi żabami? Nie chodziło mi o moc tylko o rodzaj, napowietrzne czy ziemne. Kablowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atb666 08.10.2024 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 7 minut temu, henrykow napisał: O co chodzi z tymi żabami? Nie chodziło mi o moc tylko o rodzaj, napowietrzne czy ziemne. 2 Żaby były upieczone w rozdzielni w domu. To chyba była przyczyna wyłączonych na zewnątrz w skrzynce bezpieczników. Przyłącze ziemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 08.10.2024 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 23 minuty temu, atb666 napisał: 2 Żaby były upieczone w rozdzielni w domu. To chyba była przyczyna wyłączonych na zewnątrz w skrzynce bezpieczników. Przyłącze ziemne. Czyli od początku nie przedstawiłeś pełnego obrazu sytuacji a teraz to wiele wyjaśnia. W tego arota mogłeś psiknąć pianką, skutecznie uszczelni go tylko dziwi mnie skąd tam mogły wziąć się żaby czy od skrzynki ZK aż do domu masz tego arota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atb666 08.10.2024 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 22 minuty temu, henrykow napisał: Czyli od początku nie przedstawiłeś pełnego obrazu sytuacji a teraz to wiele wyjaśnia. W tego arota mogłeś psiknąć pianką, skutecznie uszczelni go tylko dziwi mnie skąd tam mogły wziąć się żaby czy od skrzynki ZK aż do domu masz tego arota? Żaby znaleźliśmy dopiero dziś koło 19, po zdjęciu przez elektryka osłony rozdzielni. Nie wiedziałem o nich wcześniej. Nie chcę pianki, bo jakbym chciał jeszcze coś przeciągnąć, to łatwiej wyjąć rękawiczkę. Arot jest tylko w ścianie, między rozdzielnią, a dworem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 09.10.2024 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października To nie jest rozdzielnia! Problem występuje pomiędzy ZK, a rozdzielnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atb666 09.10.2024 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października Czyli to nie był problem owych żab i temat wróci, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atb666 09.10.2024 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października (edytowane) Dziś znalazłem przy arocie 4 żaby i jaszczurkę. Dobrze, że wczoraj zabezpieczyłem wejście do arota. Dziś zamknąłem dekiel. Już nic tam nie powinno się dostać. Edytowane 9 Października przez atb666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atb666 31.10.2024 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października Póki co ponad 3 tyg. i problem się nie powtórzył. Poczekam jeszcze trochę i jak się nie będzie nic dziać to zamknę temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts