katarinka 28.01.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 ......na przyłącze gazowe, wodociągowe, elektryczne.Nie wiem jakie podać zapotrzebowanie na wodę, gaz, prąd.?Co jeszcze jest w tych wnioskach co jest ważne a czego mogę nie wiedzieć?Dom bedzie miał ok. 180m2 powierzchni, garaż 2-stanowiskowy, 4-5 osób docelowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 28.01.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Nie wiem jak jest u Ciebie, ale w Wwie występując np. do wodociągówcoby 2 razy nie pisać, należy prosić o wydanie danych tech. do projektowania oraz zgody na podłącznie do sieci Chyba warto zadzwonić i zapytać u dostawców.PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack_1 28.01.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Witam. Moge podpowiedzieć jedynie jeśli chodzi o warunki przyłączenia do sieci elektroenergetycznego ZEŁ-T SA. Musisz wypełnić wniosek przygotowany przez ten zakład. We wniosku podać moc przyłączeniową - mao ta jest uzależniona od urządzeń elektrycznych jakie będziesz używał w domu. wg mnie wystarczy ok 11 - 13 kW. W przypadku gdyby się później okazało, że to za mało możesz jakby "dokupić" sobie moc przyłączeniową (poprostu polega to na wymianie zabezpieczeń przedlicznikowych i zalicznikowych. Jeśli chodzi o zużycie energii elektrycznej to to możesz podać powiedzmy na poziomie 5 000 kWh albo nie podawać wcale (takie wnioski też są rozpatrywane). Koniecznie musisz podać nazwe obiektu przyłączanego, rodzaj instalacji (pewno będzie 3-fazowa), wniosek w Twoim przypadku będzie dotyczył przyłączenia instalacji nowej, rodzaj przyłącza - pewnie kablowe (troche droższe, ale wygodniejsze. Okres przyłączenia - na czas nie ogranicznony, zasilanie podstawowe. Przewidywany termin podoru mocy - termin kiedy będziesz miał swoją instalację gotową do podłączenia. Domyślam się, że masz działkę w obszarze działania Rejonu Energetycznego Sieradz z siedzibą przy ul. Wojska Polskiego 98. Wnioski są do pobrania na stronie http://www.zelt.lodz.pl (wniosek o przyłączenie do sieci o napięciu 230/400 V - poniżej 1 kV) Pozdrawiam. W razie gdybyś miał pytania w tym temacie to pytaj - chętnie pomoge. PS. Sam miałem w tym tygodniu kupić działkę, ale sprzedający się wycofali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack_1 28.01.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Witam. Moge podpowiedzieć jedynie jeśli chodzi o warunki przyłączenia do sieci elektroenergetycznego ZEŁ-T SA. Musisz wypełnić wniosek przygotowany przez ten zakład. We wniosku podać moc przyłączeniową - mao ta jest uzależniona od urządzeń elektrycznych jakie będziesz używał w domu. wg mnie wystarczy ok 11 - 13 kW. W przypadku gdyby się później okazało, że to za mało możesz jakby "dokupić" sobie moc przyłączeniową (poprostu polega to na wymianie zabezpieczeń przedlicznikowych i zalicznikowych. Jeśli chodzi o zużycie energii elektrycznej to to możesz podać powiedzmy na poziomie 5 000 kWh albo nie podawać wcale (takie wnioski też są rozpatrywane). Koniecznie musisz podać nazwe obiektu przyłączanego, rodzaj instalacji (pewno będzie 3-fazowa), wniosek w Twoim przypadku będzie dotyczył przyłączenia instalacji nowej, rodzaj przyłącza - pewnie kablowe (troche droższe, ale wygodniejsze. Okres przyłączenia - na czas nie ogranicznony, zasilanie podstawowe. Przewidywany termin podoru mocy - termin kiedy będziesz miał swoją instalację gotową do podłączenia. Domyślam się, że masz działkę w obszarze działania Rejonu Energetycznego Sieradz z siedzibą przy ul. Wojska Polskiego 98. Wnioski są do pobrania na stronie http://www.zelt.lodz.pl (wniosek o przyłączenie do sieci o napięciu 230/400 V - poniżej 1 kV) Pozdrawiam. W razie gdybyś miał pytania w tym temacie to pytaj - chętnie pomoge. PS. Sam miałem w tym tygodniu kupić działkę, ale sprzedający się wycofali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarinka 28.01.2005 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Jack_1 z nieba mi spadłeś! Podpowiedz mi - chodzi o działkę w gminei Brójce, wieś Bukowiec - czy też mogę ten wniosek z Łódzkiego zakł. Energetycznego pobrać? I wiesz co? Jeszcze jedno pytanie - może głupie ale dopiero zaczynam w tym wszystkim się poruszać - jeśli na działce jest licznik elektryczny to znaczy że jest przyłącze elektr. czy go nie ma? A co z przyłączem gazowym ?? NiKt nie wie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jack_1 28.01.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Jeśli chodzi o Bukowiec, to całe moje powyższe wypociny są nieaktualne - miejscowość tal jest we władaniu Łódzkiego Zakładu Energetycznego - Rejon w Pabianicach. Mówisz że na działce masz licznik - znaczy to że masz "prąd na działce" w tym wypadku wystarczy przepisać od osoby, która sprzedała Ci działkę, umowę sprzedaży energii elektrycznej i świadzczenia usług przesyłowych. Czy coś takiego zrobiłeś kupując działkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts