Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Występuję o warunki techniczne....

Recommended Posts

Witam.

Moge podpowiedzieć jedynie jeśli chodzi o warunki przyłączenia do sieci elektroenergetycznego ZEŁ-T SA.

Musisz wypełnić wniosek przygotowany przez ten zakład.

We wniosku podać moc przyłączeniową - mao ta jest uzależniona od urządzeń elektrycznych jakie będziesz używał w domu. wg mnie wystarczy ok 11 - 13 kW. W przypadku gdyby się później okazało, że to za mało możesz jakby "dokupić" sobie moc przyłączeniową (poprostu polega to na wymianie zabezpieczeń przedlicznikowych i zalicznikowych.

Jeśli chodzi o zużycie energii elektrycznej to to możesz podać powiedzmy na poziomie 5 000 kWh albo nie podawać wcale (takie wnioski też są rozpatrywane).

Koniecznie musisz podać nazwe obiektu przyłączanego, rodzaj instalacji (pewno będzie 3-fazowa), wniosek w Twoim przypadku będzie dotyczył przyłączenia instalacji nowej, rodzaj przyłącza - pewnie kablowe (troche droższe, ale wygodniejsze.

Okres przyłączenia - na czas nie ogranicznony, zasilanie podstawowe.

Przewidywany termin podoru mocy - termin kiedy będziesz miał swoją instalację gotową do podłączenia.

Domyślam się, że masz działkę w obszarze działania Rejonu Energetycznego Sieradz z siedzibą przy ul. Wojska Polskiego 98.

Wnioski są do pobrania na stronie http://www.zelt.lodz.pl (wniosek o przyłączenie do sieci o napięciu 230/400 V - poniżej 1 kV)

Pozdrawiam.

W razie gdybyś miał pytania w tym temacie to pytaj - chętnie pomoge.

PS. Sam miałem w tym tygodniu kupić działkę, ale sprzedający się wycofali. :-(

Witam.

Moge podpowiedzieć jedynie jeśli chodzi o warunki przyłączenia do sieci elektroenergetycznego ZEŁ-T SA.

Musisz wypełnić wniosek przygotowany przez ten zakład.

We wniosku podać moc przyłączeniową - mao ta jest uzależniona od urządzeń elektrycznych jakie będziesz używał w domu. wg mnie wystarczy ok 11 - 13 kW. W przypadku gdyby się później okazało, że to za mało możesz jakby "dokupić" sobie moc przyłączeniową (poprostu polega to na wymianie zabezpieczeń przedlicznikowych i zalicznikowych.

Jeśli chodzi o zużycie energii elektrycznej to to możesz podać powiedzmy na poziomie 5 000 kWh albo nie podawać wcale (takie wnioski też są rozpatrywane).

Koniecznie musisz podać nazwe obiektu przyłączanego, rodzaj instalacji (pewno będzie 3-fazowa), wniosek w Twoim przypadku będzie dotyczył przyłączenia instalacji nowej, rodzaj przyłącza - pewnie kablowe (troche droższe, ale wygodniejsze.

Okres przyłączenia - na czas nie ogranicznony, zasilanie podstawowe.

Przewidywany termin podoru mocy - termin kiedy będziesz miał swoją instalację gotową do podłączenia.

Domyślam się, że masz działkę w obszarze działania Rejonu Energetycznego Sieradz z siedzibą przy ul. Wojska Polskiego 98.

Wnioski są do pobrania na stronie http://www.zelt.lodz.pl (wniosek o przyłączenie do sieci o napięciu 230/400 V - poniżej 1 kV)

Pozdrawiam.

W razie gdybyś miał pytania w tym temacie to pytaj - chętnie pomoge.

PS. Sam miałem w tym tygodniu kupić działkę, ale sprzedający się wycofali. :-(

Jack_1 z nieba mi spadłeś!

Podpowiedz mi - chodzi o działkę w gminei Brójce, wieś Bukowiec - czy też mogę ten wniosek z Łódzkiego zakł. Energetycznego pobrać?

I wiesz co? Jeszcze jedno pytanie - może głupie ale dopiero zaczynam w tym wszystkim się poruszać - jeśli na działce jest licznik elektryczny to znaczy że jest przyłącze elektr. czy go nie ma?

A co z przyłączem gazowym ?? NiKt nie wie?? :(

Jeśli chodzi o Bukowiec, to całe moje powyższe wypociny są nieaktualne - miejscowość tal jest we władaniu Łódzkiego Zakładu Energetycznego - Rejon w Pabianicach.

Mówisz że na działce masz licznik - znaczy to że masz "prąd na działce" w tym wypadku wystarczy przepisać od osoby, która sprzedała Ci działkę, umowę sprzedaży energii elektrycznej i świadzczenia usług przesyłowych.

Czy coś takiego zrobiłeś kupując działkę?