filipo1985 09.10.2024 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października Z racji, że zbliża się sezon zimowy, chciałbym poprawić jakość cieplną w swoim domu oraz zmniejszyć koszty ogrzewania. Zastanawiam się nad rekuperacją. Polecacie? Macie jakąś sprawdzoną firmę z okolic Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychurobert87 11.10.2024 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października Tak, ja zakładałem rok temu i z czystym sumieniem mogę polecić. Korzystałem z usług firmy PRO-CON Serwis, naprawdę znają się na rzeczy. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipo1985 11.10.2024 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października Jakie efekty zauważyłeś po montażu? Odczuwasz poprawę jakości powietrza czy faktycznie mniejsze rachunki za ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychurobert87 11.10.2024 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października Tak, jak najbardziej, mam już jeden sezon grzewczy za sobą i rachunki są o wiele niższe. Ponadto na pewno poprawa komfortu cieplnego, a także eliminuje problem wilgoci i poprawia jakość powietrza. Jestem zadowolony z decyzji i wyboru firmy. Drugi raz wybrałbym tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hannibal ŁW 12.10.2024 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października @filipo1985 Czy rekuperacja się opłaca? - oszczędność przy pompie ciepła budynek 250m2 to 1200 kWh prądu elektrycznego a koszt instalacji rekuperacji 25tys zł Ocieplenie 15cm styro ściany, 25cm wełna dach, podłoga styro 8cm, dół podłogówka a góra grzejniki Sezon z rekuperacją zużycie prądu na cele grzewcze 7450kwh a bez rekuperacji 8600kwh (została założona po siedmiu latach od zakończenia budowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts