DaroDaro 09.10.2024 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października Dzień dobry, Mam typowy problem z grzejnikiem tzn. nie grzeje. Grzejnik odpowietrzony wiec najbardziej prawdopodobną przyczyną jest kamień w trzpieniu zaworu grzejnika. Niestety nie wiem jaki to jest rodzaj mocowania głowicy termostatycznej do grzejnika i w związku z tym nie wiem jak ją odkręcić. Czy ktoś wie jaki to rodzaj mocowania i jak ją odkręcić? (oczywiście bez odkręcania całego zaworu). Głowica termostatyczna jest marki Comap. Podrawiam i dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 10.10.2024 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października (edytowane) Dzień dobry, wyciąłem element-nakrętkę, którą trzeba odkręcić. Normalnie w prawo (patrząc oczywiście od strony głowicy). Naszło tam pewnie trochę kamienia i może stawiać opór. Mały klucz do rur będzie potrzebny + ewentualnie WD40. Trzpień zaworu się pewnie zaciął i trzeba go rozruszać. Taka jest moja koncepcja (sprawdzona). Pozdrawiam Po odkręceniu kombinerkami wysuwasz wciśnięty i zacięty trzpień zaworu, który trzeba rozruszać i wyczyścić. Potem, po wyczyszczeniu gwintów nakręcasz wyczyszczoną głowicę nastawioną na pełne otwarcie - już ręką. Edit. Sorry, napisałem odkręcasz w prawo, oczuwiście nie w prawo tylko w lewo - normalnie, jak każdą normalną śrubę Edytowane 10 Października przez Wojtek_796 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroDaro 13.10.2024 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października Dzień dobry, Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts