marcinbbb 04.11.2024 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2 minuty temu, d7d napisał: Polska niema najdroższego prądu w Europie. Ma drogi ale nie najdroższy. Powinien być dużo tańszy. Kuźwa trzeba było powiedzieć też, że zarabiamy w tej Europie też najwięcej a jeśli nie to prawie najwięcej. Powiesz mi też czemu Dacia Spring w biednej Belgii kosztuje 46000zł a w Polszy 77000zł? źródło: https://motofilm.pl/2024/11/nowa-dacia-spring-za-79-euro-miesiecznie-okolo-346-zlotych-z-0-wkladem-wlasnym/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2024 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 34 minuty temu, marcinbbb napisał: Kuźwa trzeba było powiedzieć też, że zarabiamy w tej Europie też najwięcej a jeśli nie to prawie najwięcej. Powiesz mi też czemu Dacia Spring w biednej Belgii kosztuje 46000zł a w Polszy 77000zł? źródło: https://motofilm.pl/2024/11/nowa-dacia-spring-za-79-euro-miesiecznie-okolo-346-zlotych-z-0-wkladem-wlasnym/ Czytasz to co publikujesz ?? Dacia Spring Essential Warto dodać, że w Belgii ten sam model kosztuje zaledwie 10 600 euro, czyli około 46 tys. złotych – dzięki premii za zerową emisję, przyznawanej w Regionie Flamandzkim. W Polsce 76.900 zł. dzięki "premii" od rządu (z naszych podatków) może kosztować 49.900 zł. "a w Polszy..." taki z Ciebie russofil ?? Jedź do Moskwy albo do Kambodży / Filipin. Będziesz miał tanie życie i nie będziesz marudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 04.11.2024 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 42 minuty temu, d7d napisał: Nie znam tej stacji / kanału BIZNES TV . Właścicielem jest Salon24 czy wSieci czy ktoś inny? Coś się Tobie pokiełbasiło. Polska niema najdroższego prądu w Europie. Ma drogi ale nie najdroższy. Powinien być dużo tańszy. Dobrze znasz TVN 24-biznes i nie udawaj że nie wiesz , jak byś nie chciał wybielać nieudaczników tych o poprzednich nic na to nie poradzisz bo są nieudacznikami sory ale to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2024 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 13 minut temu, prokurator napisał: Dobrze znasz TVN 24-biznes i nie udawaj że nie wiesz , jak byś nie chciał wybielać nieudaczników tych o poprzednich nic na to nie poradzisz bo są nieudacznikami sory ale to fakt. BIZNES TV to jest TVN 24 BIZNES ?? BIZNES24 (Firma/Giełda/Pieniądze) – telewizja przedsiębiorców i inwestorów stworzona przez Romana Młodkowskiego. Jedyna w Polsce telewizja, która ułatwia prowadzenie firmy, inwestowanie na giełdzie i dbanie o wartość oszczędności. Przedstawiasz "fakty" by @prokurator vel. @goguś vel. @kryzys i może coś tam jeszcze było.... goguś1719517740 ... Przeczytaj https://www.google.com/search?q=BIZNES+24 i przestań ględzić (glendzić) jak niedouczony filozof. Co wpis to kompromitacja. https://tvn24.pl/biznes @prokuratorumiesz czytać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.11.2024 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada (edytowane) 37 minut temu, d7d napisał: Czytasz to co publikujesz ?? Dacia Spring Essential Warto dodać, że w Belgii ten sam model kosztuje zaledwie 10 600 euro, czyli około 46 tys. złotych – dzięki premii za zerową emisję, przyznawanej w Regionie Flamandzkim. W Polsce 76.900 zł. dzięki "premii" od rządu (z naszych podatków) może kosztować 49.900 zł. "a w Polszy..." taki z Ciebie russofil ?? Jedź do Moskwy albo do Kambodży / Filipin. Będziesz miał tanie życie i nie będziesz marudził. Bardzo proszę znajdź mi ten samochód za pieniądze o których piszesz, bo nawet na oficjalnej stronie Dacii mówi się o prawie 80k zł (Już od 76 900 zł) . źródło: https://www.dacia.pl/hybrydy-i-elektryczne/spring-miejski.html Tu masz używkę w tej samej cenie co nówka u naszych Europejskich sąsiadów: https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/dacia-spring-45km-nawigacja-kamera-cofania-fabryczny-stan-ID6GQCuX.html tylko moc inna Edytowane 4 Listopada przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2024 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada Proszę https://www.dacia.pl/hybrydy-i-elektryczne/spring-miejski/konfigurator.html NOWY SPRING Essential 45 | energia elektryczna | automatyczna Cena całkowita 76900zł Twój unikalny kod konfiguracji, który może zostać użyty online na naszej stronie albo u wybranego dealera: GSBFKG NOWY SPRING Essential 45.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.11.2024 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada (edytowane) 47 minut temu, d7d napisał: Jedź do Moskwy albo do Kambodży / Filipin. Będziesz miał tanie życie i nie będziesz marudził. Rozumiem że znamy się od wczoraj i po tysiącach postów pisząc Polsza jestem rusofobem? Ty coś dziś drinkowałeś i mieszałeś z narko? I to samo auto nadal widzę za 78k zł miał kosztować tyle co w biednej Belgii 46k zł! a nie 77k zł!!! Edytowane 4 Listopada przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2024 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada Polak pisze o Polsce "Polsza" ? Hmmmm... chyba to Ty coś używasz... zioła? Widziałeś opisaną cenę Dacii w Belgii i uwagą jasno napisaną: Warto dodać, że w Belgii ten sam model kosztuje zaledwie 10 600 euro, czyli około 46 tys. złotych – dzięki premii za zerową emisję, przyznawanej w Regionie Flamandzkim. Dacia Spring kosztuje w Polsce 76.900 zł a nie 78.800 zł. Słabo widzisz i nie rozumiesz, że w Polsce jest też "dotacja" na elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.11.2024 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada (edytowane) Tak piszę Polsza jako Eurokołchoz ze znanych nam powodów, wszelkie ograniczenia pewnie zaraz zabronią palić zielsko na własnym balkonie jak w blokach tytoń? Dobrze że mieszkam w domu. Czekaj czekaj to w Polsce możesz dostać dofinansowanie na używane auto elektryczne z Niemiec, ale na nowe zeroemisyjne już nie... No jak to się stało? U nas wszystko się opłaca tylko jeśli je Niemiec sprzedaje? Jak nowy z PV dostaje za zeroemisyjność 22rg/kWh jest super ale jak kupuje za 1,2zł/kWh to już w ogóle petarda klaskać trzeba!! Edytowane 4 Listopada przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2024 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2 minuty temu, prokurator napisał: Ty matoła z siebie robisz broniąc tak zaciekle nieudaczników ale z tego co zauważyłem 80 proc użytkowników forum to wie ale ty jedyny nie wiesz wg ciebie mamy najtańszy prąd Unia europejska jest wybitna pod obecnym zarządem ,przemysł nie siada bezrobocie nie rośnie a aut nie produkują bo sa za tanie ,co za dziwny gościu sory naprawdę dziwny. @prokurator w mojej opinii masz problem ze swoim wpisami, nie rozumiesz co piszesz i nie rozumiesz prostych tekstów. Czy gdzieś napisałem, że w Polsce mamy najtańszy prąd ?? Kłamiesz. Pytanie czy świadomie czy nie rozumiesz tego co piszesz . Kto z siebie robi matoła to jest dosyć jasne ->> dla Ciebie BIZNES TV = TVN24 - BIZNES. Polityka jednak Ciebie bardzo uwiera. Znowu zaczynasz swoje imaginacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.11.2024 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada buehehehheeh nie wiem co bierzesz ale daj przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2024 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 7 minut temu, marcinbbb napisał: Tak piszę Polsza jako Eurokołchoz ze znanych nam powodów, wszelkie ograniczenia pewnie zaraz zabronią palić zielsko na własnym balkonie jak w blokach tytoń? Dobrze że mieszkam w domu. Czekaj czekaj to w Polsce możesz dostać dofinansowanie na używane auto elektryczne z Niemiec, ale na nowe zeroemisyjne już nie... No jak to się stało? U nas wszystko się opłaca tylko jeśli je Niemiec sprzedaje? Zioła to chyba Ty namiętnie palisz? Mam rację? Mamy dotacje na używane samochody elektryczne z Niemiec a nie mamy na nowe elektryki z Polski? Cos przegapiłem czy Ty zażyłeś większą dawkę niż zwykle ?? Pisanie "Polsza" , "polaczki" lub podobnie jest obraźliwe dla Polski i dla Polaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2024 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 1 minutę temu, marcinbbb napisał: buehehehheeh nie wiem co bierzesz ale daj przepis BIZNES TV to jest TVN 24 BIZNES ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.11.2024 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada (edytowane) Opie pisałem znajdź mi to auto w cenie jakie jest w Belgii PROSTE!!!! Czy palę więcej czy mniej moja sprawa Twoje zadanie to znalezienie mi tego auta nowego w cenie jak u naszych biedniejszych Europejskich sąsiadów. Edytowane 4 Listopada przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokurator 04.11.2024 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 9 minut temu, marcinbbb napisał: buehehehheeh nie wiem co bierzesz ale daj przepis On na siłę chce bronić nieudolność naszego rządu tego i przeszłego oraz EU dlatego wychodzi na dziwaka ale fakty są bezlitosne i jako całość lecimy na dno przykre ale prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2024 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 9 minut temu, marcinbbb napisał: Opie pisałem znajdź mi to auto w cenie jakie jest w Belgii PROSTE!!!! Czy palę więcej czy mniej moja sprawa Twoje zadanie to znalezienie mi tego auta nowego w cenie jak u naszych Europejskich sąsiadów. Zadanie to możesz dać swojej curce a nie mnie. Dacie Spring możesz kupić / zamówić i zapłacić 76.900 zła następnie uzyskać dotację z kartą DR 27.000 zł lub 18.750 zł. Z dotację 27.000 zł za Dacię Spring kupioną w Polsce zapłacisz po dotacji 49.900 zł czyli więcej niż 10.590 EUR w Belgii. Dacia Spring podobno jest produkowana w Chinach więc porównując ceny w Polsce iw w Belgii powinieneś doliczyć transport z Belgii do Polski. Chyba będzie tańszy niż 4.000 zł więc w Polsce jest drożej niż w Belgii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.11.2024 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada (edytowane) Opie dobrze daje Ci te 55k i czekam na auto na to auto w Polsce ale z silnikiem 65KM. Twój zysk 5000zł mało dużo - nie mi decydować. Zwykła umowa kupna sprzedaży. @prokurator Faktycznie nie wiem co mu się stało może faktycznie to nie alko i narko. Ino zwykłe zwichnięcie zwoi mózgowych. Aha a jak już tak daleko zajechaliśmy z magazynami energii, panelami PV autami elektycznymi... czy jak zabraknie nam pojemności w akumulatorach to na lato trzeba będzie zakładać klimę aby jeszcze mniej wysyłać prądu do sieci? Będziemy musieli chłodzić pompami ciepła powietrze w domu od marca do września? Idźmy dalej dlaczego Włochom, Francuzom, Hiszpanom nie zabronimy używać klim w lato przecie to prąd pobiera w kosmicznych ilościach przeliczając to na co2 będą mieli przeje... jak my z naszym węglem. Powiedzcie to rosji, Irakowi, Iranowi, Tunezji, Turcji i przede wszystkim Ukrainie... i USA zapomniałem Edytowane 4 Listopada przez marcinbbb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2024 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada W Belgii Dacia Spring o której pisałeś ma 33 kW więc twoje oczekiwania na Spring 65 KM w Polsce są absurdalne. Znowu działają zioła czy masz " Ino zwykłe zwichnięcie zwoi mózgowych." ?? (koniec cytatu z @marcinbbb ). Może trzeba chłodzić twoje zwoje myślowe bo zioła za bardzo rozgrzewają ? (żart). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.11.2024 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada Faktycznie masz rację rozłożyłeś mnie na łopatki, poddaje się i oddaje króla w szachach. Wszak nie ma sensu z gołębiem grać w szachy - najpierw przewróci figury, a później nasr... na planszę. BTW. zioła nie paliłem od 2 lat - dopiero sośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.11.2024 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada Nie gram w szachy z gołębiem... nie pomyślałem, że jesteś gołębiem Może kiedyś paliłeś a ślady zostały do dzisiaj ? Nie wiem czy sośnie się pali. Sosna się pali ale nie poleca się palić iglastych w kominkach. PS Temat do oczyszczenia z niemerytorycznych wpisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts