ASTOK 15.10.2024 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2024 Witajcie, może ktoś miał podobna sytuacje i podpowie co zrobić: Nie mam jeszcze PnB a otrzymałam z PGE pismo w którym zostałam zobowiązana aby dostarczyć je w 30dni - inaczej będą konsekwencje. Mamy mieć jedna skrzynkę wspólnie z sąsiadem który wystartował już z budową - PGE każe złożyć oba PnB w innym wypadku nie wykona przyłącza. Co mogę zrobić aby nie blokować sąsiada? (ja jestem wnioskodawca ale sytuacja życiowa zmusiła mnie do przesunięcia terminu budowy - mysle ze o pół roku) mnie chce tez wskoczy na koniec kolejki tylko czasowo przesunąć z góry dziękuje za wszelkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 17.10.2024 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2024 Od kiedy wykonanie przyłącza zobowiązuje do płacenia abonamentu bez podpisania umowy na dostarczanie energii? Przyłącze to osobna sprawa, płacisz za nie, a umowa na dostarczanie jest podpisywana później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 17.10.2024 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2024 (edytowane) Henrykow: Skladasz wniosek o przylacze, po jakims czasie projektują i wykonują przyłącze. Opłacasz fakture za wykonanie przylacza i przylacze moze stac i piec lat nieuzywane i nie placisz nic. Potem z fakturą dostajesz list z możliwością zawarcia umowy. Najpierw przynajmniej w PGE zdobywasz swistek "poswiadczenie mozliwosci swiadczenia uslug" a potem dopiero wniosek o zawacie umowy dystrybucji energii. Umowa na dostarczenie energii jest później. Przylacze to oddzielna sprawa. Edytowane 17 Października 2024 przez zeusik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 18.10.2024 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2024 w pge jest glupota, bo zamiast skladac wniosek o umowe z zalaczonym dokumentem od elektryka "gotowosci do przylaczenia obiektu", najpierw wnioskujesz o poswiadczenie mozliwosci swiadczenia uslug z ww. dokumentem, potem majac te poswiadczenie skladasz wniosek o umowe dolaczajac te poswiadczenie. Komuna pelna gębą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 22.10.2024 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2024 tak, dokładnie. Czytaj wysyłanie dwa razy podobnych pism. Komuna no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 22.10.2024 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2024 W dniu 17.10.2024 o 15:48, henrykow napisał: To chyba nigdy nie robiłeś przyłącza prądu bo na wykonanie przyłącza prądu podpisuje się umowę w której jest wzmianka o dostarczaniu energii, ZE nie zrobi przyłącza które będzie sobie stało kilka lat bez żądnych opłat. To chyba mało życia znasz :D, przyłącze stoi już 5 rok nieużywane i zero informacji ze strony energetyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 22.10.2024 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2024 moze stac nieuzywane w koncu zaplacono za wykonanie tego. Moze ktos postanowil miec magazyn energii i odciac sie od monopolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 27.12.2024 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 Koszt 1300 zł jest nieadekwatny do wyłożenia 60m lini kablowej 3x120mm2 + dwie uzbrojone skrzynki przyłączeniowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 02.01.2025 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia Jakie 3x120? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts