Bozy 18.10.2005 02:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Witam wszystkich, ja też wybrałem projekt Jemioła 3, spełniał jedno z moich podstawowych kryteriów 4 sypialnie, ale go trochę przerobiliśmy.Wyrównaliśmy salon z jadalnią do zewnętrznego wymiaru wykusza (będzie więcej miejsca) oraz zdecydowaliśmy się na garaż 2 stanowiskowy. Od frontu podnieśliśmy fasadę nad wejściem zmieści się tam okno i w garderobie będzie jasno.Działkę kupiłem w kwietniu i kończę załatwiać formalności, jeżeli się uda to chciałbym w tym roku wylać fundament. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 27.10.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 Myślałam , że temat Jemiołki umarł, (nie przychodziły mi powiadomienia na skrzynkę) a tu proszę jak miło Bozy czy byłaby możliwość taka, abyś wkleił jakieś zdjęcia projektu po zmianach? Kto dokonywał tych zmian? Jak sobie poradziłeś z słupkami na poddaszu i czy zostawiasz różnicę poziomów salonu i kuchni z jadalnią?W jakiej technologii budujesz? Zasypałam Cię pytaniami ale tak się cieszę, że ktoś buduje ten domek. Mnie bardzo podoba sie ten projekt, ale porównuję go nadal z Poematem 3 z MTM Styl, no i mam trochę czasu na ostateczną decyzję. Jemiołka oczywiście podoba mi się bardziej, ale myślę, że koszt jej budowy będzie trochę wyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Smoła 29.10.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Ten domek też jest podobny do Waszych, które opisujecie i salon ma większy. Co o nim myślicie? Jest na http://www.mgprojekt.com.pl. Pozdrawiam. Staś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Smoła 29.10.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2005 Mówię o projekcie Zgrabny 3 z mg-projekt, ale truskawka 2 jest fajniejsza. Pozdrawiam. Staś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 30.10.2005 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Aneta Smoła nie mogę zobaczyć żadnego projektu tej firmy. Nic się nie otwiera. Może to tylko dzisiaj. Ciekawa jestem Zgrabnego III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 30.10.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 "Przepraszamy Wybrana przez Państwa strona nie jest jeszcze dostępna. Zapraszamy wkrótce" I tyle można zobaczyc na stronie mgprojekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Smoła 30.10.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Wg mnie zgrabny 3 ma konkretniejsze pomieszczenia na górze ( w truskawkach nie za bardzo można przesunąć ścianki aby zamiast czterech pokoi zrobić trzy, bo są słupy) i salon większy.To co na tą chwilę planuję zmienić to zrobienie balkoniku nad wykuszem, wydzielenie z pomieszczenia nad garażem pralnio-prasowalnio-suszarni a reszta pomieszczenia to urządzenie jako pokój awaryjny.Jeśli ktoś nie lubi lukarn to można powstawiać okna połaciowe, też się nad tym zastanawiam i nie wiem czy robić daszek z tyłu domu.Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 30.10.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 No mi właśnie pasuje to, że są w truskawkach na górze 4 pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bozy 03.11.2005 03:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2005 Ciekawe tematy szybko nie umierają, widać ten projekt ma coś w sobie. Odnośnie różnicy poziomów im mniej schodów tym lepiej, jako technologia w projekcie jest porotherm 25, ja dam pustak max + 12 cm styropianu. Powinno wystarczyć, zastanawiałem się nad ociepleniem z wełny ale koszty ..., a różnic energetycznych właściwie nie ma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joker_28 01.01.2006 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2006 ... w truskawkach nie za bardzo można przesunąć ścianki aby zamiast czterech pokoi zrobić trzy, bo są słupy ... Można zrobić 3 pokoje bez większych przeróbek. W istocie w domu w truskawkach (dach czterospadowy) jest to już zrobione. Wymaga to jedynie przesunięcia komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesje 08.08.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam wszystkich, Jemioła 3 to po wielu obradach nasz ulubiony projekt, zmiany które chcemy wprowadzić to: wyrównać salon z jadalnią, podnieść ściankę kolankową, pokój, który jest za łazienką na poddaszu połaczyć z łazienką i zrobić tam pralnię z suszarnią, prasowalnią itp., poza tym powiększyć garderobę i ... to chyba wszystkie zmiany na razie Macie może jakieś inne sprawdzone pomysły? Nieśmiało poprosze też o jakieś zdjęcia z budowy/wykończeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts