jarek-ja1 18.10.2024 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października Witam i proszę o pomoc. Palę ekogroszkiem w piecu defro duo 15kw. Odpaliłem piec trzy dni temu i cały czas rośnie temp. CO i włącza się alarm, wydaje mi się że dostaję lewe powietrze. Gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konto AI 20.10.2024 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października W serwisie Defro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek-ja1 20.10.2024 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października Mam jeszcze pytanie odnośnie ustawienia klapki wentylatora w piecu na ekogroszek. Wentylator to WPA HL 120. Klapkę można ustawić tak, że jest cały czas otwarta lub tak, że się całkiem zamyka, gdy wentylator się wyłącza i otwiera, gdy pracuje. Jak powinna być ustawiona? U mnie jest cały czas otwarta i to może przyczyna rosnącej temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 20.10.2024 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 13 minut temu, jarek-ja1 napisał: Wentylator to WPA HL 120. Klapkę można ustawić tak, że jest cały czas otwarta lub tak, że się całkiem zamyka, gdy wentylator się wyłącza i otwiera, gdy pracuje. Jak powinna być ustawiona? U mnie jest cały czas otwarta i to może przyczyna rosnącej temperatury. O jakiej klapce piszesz? tej między dmuchawą a piecem? Piszesz o ustawieniu to co masz na myśli? Do regulacji jest śruba chyba M8 z nakrętkami jako przeciwwagą a klapka ta którą ja mam na myśli musi być ustawiania tak aby gdy dmuchawa nie pracuje była zamknięta bo w innym razie powietrze jest cały czas dostarczany do komory spalania i nie ma możliwości sterowania w takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek-ja1 20.10.2024 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października Właśnie o to mi chodziło. Klapka była cały czas otwarta i dlatego temp.co. rosła. Popróbuje ją wyregulować. Dziękuję za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 20.10.2024 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 1 godzinę temu, jarek-ja1 napisał: Właśnie o to mi chodziło. Klapka była cały czas otwarta i dlatego temp.co. rosła. Popróbuje ją wyregulować. Dziękuję za podpowiedź. Regulujesz nakrętką która jest na przeciwwadze od klapki ale to chyba wiesz, ja tak tylko dla przypomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek-ja1 22.10.2024 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października W dniu 20.10.2024 o 21:36, henrykow napisał: Regulujesz nakrętką która jest na przeciwwadze od klapki ale to chyba wiesz, ja tak tylko dla przypomnienia Wszystko działa, przy czyszczeniu po zimie musiałem przez przypadek przesunąć dźwignie klapki wentylatora. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts