TonyMalin 19.10.2024 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października Witam. Mam w mieszkaniu instalacje wodną na pex, podłaączona do starej stalowej. Chce to przerobić abycałość do licznika szła w pex'ach. Ogólnie mam to rozplanowane i częściowo przygotowane, jednak nie jestem pewien co do podłączenia zaworu odcinającego, reduktora cisnienia, filtra, i jak to połączyć. Opcja raczej budżetowa z uwagi na inne priorytety. Widze to mniej wieej tak: instalacja zaworu i reduktora na rurze idącej w pionie od dołu: -rura pex 20 z gwintem na 3/4 -śrubunek na 3/4 -zawór KULOWY 3/4 GWxGZ NYPLOWY ODCINAJĄCY i tutaj nie wiem czy bezpośrednio pod zawór podłączyć reduktor czy powinna być jakaś "przestrzeń" pomiędzy , jakiś nypel czy coś w każdym razie reduktor -srubunek 3/4 - pex 3/4 jeśli chodzi o filtr to rozumiem że podłączenie tylko w pionie. Natomiast nie bardzo moge sobie pozwolić na ta chwile z droższymi rozwiązaniami więc nie wiem czy sie z tym wstrzymać czy kupić taki tanszy pojedyńczy na wkłady, czy może np. w przyszłości zakupic taki pod zlew? Bedę wdzięczny za wskazanie błędów, porady sugestie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts