art22 30.01.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 czy moglby ktos mniej wiecej powiedziec ile wyjdzie stan surowy otwarty tego domu http://www.wlasny-dom.pl/projekty.php?a=szukaj&rodzaj=1&od=200&do=250&wlk=100 jest to anna 4 z drugiej kolumnyfundamenty ;zelbetowe wylewanysciany zew warstwowe ; cegla kratowka 25cm, styropian8 , kratowka12sciany wew; cegla pelna kl.150 dziurwka 12cmstrop;teriva1elewacje ; tynk mineralnydach ; dachowka ceramiczna wyliczono mi mniej wiecej 170 tyz , nie wiem czy to duzo czy tanio ale jak czytam forum to jezu przeplacam jak choleraPROSZE O JAKIS REALNY KOSZTORYS , bo juz nie wiem co mam zrobicczy macie jakies rady jak obciac troche te koszty aha jestem ze slaska z okolic bytomia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 30.01.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Witam,Jak dla mnie to podana cena za wymieniony zakres prac i uzyte materialy wyglada realnie traktujac cene jako cene za materialy i robociznePozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie48 30.01.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Art22Patrząc na ten projekt masz racje że jestesi załamany bo to dom pełen nie potrzebnych skosów i załamani.Urzycie nie najtanszych materiałw budowlanych jeszcze bardziej podrorzy stan surowy do 200000tyś.Znajdzi iny projekt bardziej prosta bryła, a dach dwu spadowy kryty dchówkom cementowom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nie48 30.01.2005 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Art22Patrząc na ten projekt masz racje że jestesi załamany bo to dom pełen nie potrzebnych skosów i załamani.Urzycie nie najtanszych materiałw budowlanych jeszcze bardziej podrorzy stan surowy do 200000tyś.Znajdzi iny projekt bardziej prosta bryła, a dach dwu spadowy kryty dchówkom cementowom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 30.01.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Nie przepłacasz. Ten dom będzie tyle kosztował a nawet więcej. Jest narażony na błędy wykonawcze, ma drogi dach. Nie załamuj się tylko poszukaj czegoś tańszego jak cię nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 30.01.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Też uważam, ze to przeciętny koszt wybudowania takiego domu (do stanu surowego otwartewgo - materiały i robocizna), albo nawet wyjdzie drożej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 31.01.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 31.01.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 170 tys. za 230 m z komplikacjami (w tym dach u dachowka) to wydaje sie wrecz za tanio, jeśli całość ma robić firma lub ekipa - mówię w opraciu o swoje doświadczenia - budowa pod Warszawą. Ciekawe czy liczyli prace w ziemi, kanalizę poziomu "0", tymczasowe ogrodzenie, itp. drobiazgi, które potem też potrafią ładnie kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art22 31.01.2005 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 chyba wybuduje cos z prostszym dachem , a juz mialem kupic ten projekt, wezme sie za dom artemida na drugiej stronie linku ktory podalem , czy moglby ktos podac mniej wiecej cene za metr kwadratowy domu na slasku , dosc daleko od katowic blizej bytomia w Piekarach slaskich mieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 31.01.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Myślę, że gdybyś dobrze przejrzał forum to te 170tyś. za taką powierzchnię (232m) to jest naprawdę dobra cena. W sumie to Twoja sprawa ale jak dla mnie to dom dla BOGACZY. Ale to tylko jest moje zdanie. Pozdrawiam Pietka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betka 31.01.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 poszukaj jeszcze na stronie http://www.extradom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art22 31.01.2005 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 dziekuje za odpowiedzi , mam na stan surowy 200 tys zl ale nie chce przeplacac wiec dlatego pytam bo ciezko zarabialem te pieniadze , interesuje mnie tez projekt artemida http://www.wlasny-dom.pl/projekty.php?a=szukaj&rodzaj=1&od=200&do=250&wlk=100 jest na drugiej stronie , i mam takie pytanie czy wyjdzie taniej od poprzednika bardzo dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 01.02.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 o tak, ten dom można zbudować z rozsądne pieniądze. Prosta bryła, mała powierzchnia dachu bez zbędnych bajerów, brak skosów na piętrze to tylko niektóre z cech niedrogiego a jednocześnie bardzo reprezentacyjnego domu. Zobacz jeszcze GEMINI z tego samego biura, ta sama konwencja a jeszcze prostszy w konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art22 01.02.2005 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 dziekuje bardzo za odpowiedz i wskazowki panie Rafale , teraz wiem jakie mniej wiecej sa kryteria zeby znalezc dobry projekt, rzucilem oko na ten gemini tez jest bardzo ladny, chodzi mi wlasnie o cos takiego reprezentacyjnego , jeszcze raz bardzo dziekuje, aha bede budowal na slasku w okolicach bytomia jakies 30 km od katowic czy ceny materialow i robocizny w tych okolicach sa tansze niz w Warszawie wybaczcie ze pytam ale nie znam sie na rynku zupelnie a budowe zaczynam wkrotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 01.02.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 wyliczono mi mniej wiecej 170 tyz , nie wiem czy to duzo czy tanio ale jak czytam forum to jezu przeplacam jak cholera Nie należy czytac postów w sposób wybiórczy. Kazdy kto już wybudował doskonale wie ile kosztuje budowa. O niskich kosztach piszą tylko ci którzy dopiero zamierzają budować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 01.02.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 czy moglby ktos mniej wiecej powiedziec ile wyjdzie stan surowy otwarty tego domu http://www.wlasny-dom.pl/projekty.php?a=szukaj&rodzaj=1&od=200&do=250&wlk=100 jest to anna 4 z drugiej kolumny fundamenty ;zelbetowe wylewany sciany zew warstwowe ; cegla kratowka 25cm, styropian8 , kratowka12 sciany wew; cegla pelna kl.150 dziurwka 12cm strop;teriva1 elewacje ; tynk mineralny dach ; dachowka ceramiczna wyliczono mi mniej wiecej 170 tyz Ja buduję Wandę z tej samej pracowni (Arex), powierzchnia coś ok 204m2, styl domu zbliżony do Anny. Fundamenty (materiały + robocizna), z zagęszczeniem piasku, bez pierwszej wylewki kosztowały mnie ok 36tys. Surowy otwarty szacuję na ok 160-170 tys. A więc twoja cena jest jak najbardziej realna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art22 01.02.2005 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Remx w jakim rejonie Polski budujesz , co sadzisz o projekcie artemida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 01.02.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Ok 28 km na zachód od Warszawy - Alejami Jerozolimskimi.Nie sądzę aby ten projekt był znacząco tańszy - tyle że ma prostszy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art22 02.02.2005 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Nie wiem na co sie zdecydowac ,juz drugi dzien debatuje z rodzina i nic , jeszcze nie zrobilem wyceny projektu artemida dla porwnania , ale im dluzej mysle tym bardziej sie przekonuje do tego wlasnie projektu zamiast anna4 , dzieki forum uwzglednilem juz kilka zmian jak zmiana dachowki na cementowa . i takie tam , postaram sie zeby mnie nie obdarli z ostatniego grosza ) , teraz juz cos tam wiem ale wciaz zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 02.02.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Zobacz na to co buduję: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=32948&q=filipowiczkrzys&k=2 powierzchnia całkowita 212 m2. Na ścianach ceramika Robena, dachówka cementowa IBF. Całkowity koszt budowy stanu surowego otwartego (z doprowadzeniem do domu wody, kanalizacji oraz prąd do granicy działki) 131 tyś. Stropy lane żelbetowe, 4 wysokie kominy. Najbardziej niepokoiła by mnie w Twoim projekcie duża liczba okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts