michalKrk1 20.10.2024 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października Witajcie, Mam problem z niskim ciśnieniem z sieci wodociągowej, na manometrze mam w warunkach normalnych 3,5bar, latem potrafi spaść wieczorami do 1bar. Z tego powodu mam trudności z korzystaniem w prysznica na drugim piętrze, woda ledwo leci. Problem zgłoszony do wodociągów, ale nie zanosi się na szybkie rozwiązanie. Czy jest jakiś sposób aby coś dołożyć lub przerobić aby zwiększyć ciśnienie w momencie, gdy ono będzie niskie do żądanej wartości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 20.10.2024 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października Masz umowę z wodociągami? Jak tak to zobacz w umowę jakie jest podane gwarantowane ciśnienie w sieci i wtedy pismo do wodociągów że nie wywiązują się z umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 21.10.2024 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października Nie wiem jak to będzie z "legalnością" takiego rozwiązania, ale jak sobie postawisz pompę podnoszącą ciśnienie w domu to będziesz miał spokój, ale pompa będzie niejako wysysała wodę rur więc u sąsiadów może być jeszcze gorzej... chyba, że w końcu w całej okolicy zabraknie wody to i pompa nie pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalKrk1 21.10.2024 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października Dzięki za sugestię, przemyślę takie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 21.10.2024 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października (edytowane) Godzinę temu, michalKrk1 napisał: Dzięki za sugestię, przemyślę takie rozwiązanie Tylko że takie pompy kosztują i to nie mało, mam na myśli porządne, solidne a nie jakieś madeinchina. Czy sąsiedzi też mają podobny problem jak Ty? Edytowane 21 Października przez henrykow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalKrk1 22.10.2024 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października Tak, w okolicy nie tylko ja się uskarżam, zobaczymy jak się z wodociągami sprawa potoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts