johnboro 31.01.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Czy ma ktos dobra i tania ekipe z okolic Poznania? Dom w Oleandrach firmy Archon. Chcialbym stan surowy otwarty. Kto i za ile. Prosze, prosze prosze. Jest za duzy wachlarz cenowy by wybrac kompromis miedzy tania lub dobra ekipa, a tania i dobra ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 31.01.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Wysłałem na priva kilka namiarów (zresztą z tego forum) - gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 31.01.2005 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 W Dabrowie, a Ty na jakim jestes etapie?Nie mam zadnej wiadomosci od Ciebie. Jakbys mgl przeslac mi te dane na maila.To sa ekipy Tobie znane? Robili cos u CIebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 31.01.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 W Dabrowie, a Ty na jakim jestes etapie? Nie mam zadnej wiadomosci od Ciebie. Jakbys mgl przeslac mi te dane na maila. To sa ekipy Tobie znane? Robili cos u CIebie? Wyslalem na priva - nic na tematych tych ekip nie wiem - dostalem tylko kontakty. Startuje z budowa na Strzeszynie Parkowym w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikson 31.01.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Sąsiad w zeszłym roku za stan surowy zamknięty zapłacił 32 tyś. Domek - połowa bliźniaka, ok 120m2, piętrowy, dach skośny, 3 lukarny, porotherm, praktycznie zero prac ziemnych - bardzo równy teren. Muszę przyznać, że raczej dobrze robili, ale szczegółów nie znam. Ja mam zamiar wejść w ok. 30 tyś, zaczynając budowę na przełomie kwietnia i maja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 31.01.2005 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Jedna firma za stan surowy chce 15tys za robocizne. Wydaje mi sie ze jest to troszke duzo. Znowu pare firm za stan deweloperski z robocizna i materialem od 130 do 160 tys...... Jak widac domek jest prosty, ale.... skad taka rozbieznosc, no i komu wierzyc...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkaa 01.02.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 ja mam 168 m 2 .projekt BEMOL2 http://www.domywstylu.plekipa sprawdzona z polecenia , niedroga DAGA BUD z paczkowa kierownik dariusz gronowski.polecam.joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 01.02.2005 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 asiulkaa a moze bys dala mi namiary na ta ekipe?Do jakiego etapu u Ciebie robili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 02.02.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 ja mam 168 m 2 .projekt BEMOL2 http://www.domywstylu.pl ekipa sprawdzona z polecenia , niedroga DAGA BUD z paczkowa kierownik dariusz gronowski.polecam.joanna No proszę! Asiulka a coś więcej o p. D\arku i jego ludkach? Jestem z nim umówiony na razie na "gębę" na ewentualną budowę na wiosnę (Kostrzyn - wybywam z Poznania ). Jak skończyli CI buowę, to jak ich oceniasz? Warto? pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 02.02.2005 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Wlasnie Asiulka... masz jakies zastrzezenia co do ich pracy? Cos na co musze zwrocic uwage...? Idzie sie z nimi dobrze targowac? pija? pala? napisz cos o nich prosze prosze prosze... ja raczej z drugiej strony Poznania chce stawiac chacjende Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkaa 02.02.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 już już 1. poleciła mi ich koleżanka , która się wybudowała, widzielismy jej domek wszystko ok.jest zadowolona 2. właśnie zaczęli u mnie, więc nie ma problemu , będę informować 3. sprawdzałam cenowo różne ekipy-daga bud ma przystępne ceny 4.można się potargować- jak najbardziej-ja wynegocjowałam nawet na materiale 5.generalnie sprawdzałam ceny materiału np. w hurtowni NADSTAGA w obornikach -daje 10% na wszystko, potem targowałam z p. Darkiem -schodził 6.cena roboty bardzio przystępna 7.o dalszym ciągu bęę informować- bardzo chętnie 8.zapraszam też do siebie na budowę za jakiś czas, jak prace bęę zaawansowane- okolice kicina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkaa 02.02.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 i jeszce jedno namiary i opinię innychych ludzi, którzy wybudowali z nimi poszukajcie w dziele ogłoszenia drobne -hasło DAGA BUD czy ktoś zna? zamieściłam w końcu stycznia , niedawno, i są opinie innych-polecamtam też wszystkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 03.02.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Dzięki Asiulka za potwierdzenie. Też miałem dobre opinie o ludziach p. Darka i nim samym. Jeszcze pojeżdżę po inwestycjach przez nich skończonych i pogadam z ludźmi... BTW jak macie namiary na jakichkolwiek _sprawdzonych_ wykonawców, (nie mówię tanich, bo często to w parze nie idzie) to podzielcie się ludziska. Ja mogę jakby co polecić solidną i dobrą ekipę malarską (odmalowali mi firmę i chaty 3 prezesów - cycuś malinka). No ale pewnie to na później Jak potwierdzą mi się sygnały o innych ekipach budowlanych - dam znać. Tomjot - działkę kupiłeś od Lanbudu? Czy może Termobud dostał w końcu po 3 latach warunki zabudowy? Pytam z ciekawości, bo mieszkam przy Literackiej i swego czasu też się interesowałem działkami Lanbudu... pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 03.02.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Dzięki Asiulka za potwierdzenie. Też miałem dobre opinie o ludziach p. Darka i nim samym. Jeszcze pojeżdżę po inwestycjach przez nich skończonych i pogadam z ludźmi... BTW jak macie namiary na jakichkolwiek _sprawdzonych_ wykonawców, (nie mówię tanich, bo często to w parze nie idzie) to podzielcie się ludziska. Ja mogę jakby co polecić solidną i dobrą ekipę malarską (odmalowali mi firmę i chaty 3 prezesów - cycuś malinka). No ale pewnie to na później Jak potwierdzą mi się sygnały o innych ekipach budowlanych - dam znać. Tomjot - działkę kupiłeś od Lanbudu? Czy może Termobud dostał w końcu po 3 latach warunki zabudowy? Pytam z ciekawości, bo mieszkam przy Literackiej i swego czasu też się interesowałem działkami Lanbudu... pozdrawiam Gerion Witam sąsiada Działki nie kupiłem ani od Lanbudu (chociaż się mocno zastanawiałem - mieli przed majem 2004 nienajgorsze ceny biorąc pod uwagę wartość okolicznych działek), ani od Termobudu (ale mieszkam na Strzeszynie Greckim w mieszkaniu przez nich wybudowanym - totalna porażka). Termobud jakieś 2 lata temu sprzedał kupe działek między Strz. Greckim a Parkowym - domy powstają jak grzyby po deszczu. Ja swoją działkę (pod szeregowiec) kupiłem od osoby prywatnej. Będę mieszkał na... Literackiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasco 03.02.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2005 Witaj johnboroJa też buduję się w Dąbrowie (właśnie niedawno odebrałem pozwolenie, i niedługo zaczynam prace). Co do "ekipy" to może nie doradzę, ale mogę coś powiedzieć odnośnie ceny: mam zamówionego dobrego (sprawdzonego wielokrotnie) murarza za 7000 - postawienie domku 128m2+garaż od ław fundamentowych do kominów + strop i schody - z siporexu. Myślę, że nie jest to zła cena. Pomocnicy na budowę to mój ojciec i teść, no i po trosze również ja. Do dachu na razie nikogo nie mam - będę jeszcze szukał, i mam nadzieję, że zmieszczę się w kolejnych 7000... Ciekaw jestem co do lokalizacji w Dąbrowie - daj znać na Priva gdzie dokładniej się budujesz. Może będziemy blisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 04.02.2005 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 pasco napisalem Ci na priva gdzie mam dzialke, ale przy okazji.....gdzie dawales projekt do adaptacji? i ile placiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikk 04.02.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 tez buduję w dąbrowie, przy rolnej , prawie konczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 04.02.2005 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 witaj dominikka przez jaka firme budowany domek jesli mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 04.02.2005 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Co do "ekipy" to może nie doradzę, ale mogę coś powiedzieć odnośnie ceny: mam zamówionego dobrego (sprawdzonego wielokrotnie) murarza za 7000 - postawienie domku 128m2+garaż od ław fundamentowych do kominów + strop i schody - z siporexu. Myślę, że nie jest to zła cena. Pomocnicy na budowę to mój ojciec i teść, no i po trosze również ja. Do dachu na razie nikogo nie mam - będę jeszcze szukał, i mam nadzieję, że zmieszczę się w kolejnych 7000... Fiu fiu. 7 tys. za fundamenty, mury i resztę to bardzo dobra cena. Ja liczę się z wydatkiem x3 (za mniej wiecej to samo), no ale nie mam czasu i możliwości na własny wkład. Optymalnym rozwiązaniem (dla mnie) jest generalny wykonawca, który robi wszystko od A do Z. pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 04.02.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Moze Wy mi pomozecie. Poszukujemy uprawnionych magikow do poprowadzenia wody i gazu od granicy dzialki do budynku. Dajcie znac, jezeli macie kogos wyprobowanego i bierze mniej niz 100 zl +VAT za mb (robocizna z materialem). Z gory dziekuje Osobiscie moge polecic naszych murarzy (choc bledna przy ofercie pasco: 7000), firme od okien, oczyszczalni, ekipe od wylewek mixokretem, od plotu (siatka). Pozostale ekipy ... pomijam milczeniem. pozdrawiam ebi ------------------- Budujemy w Zakrzewie gmina Dopiewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts