Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za stan surowy okolice Poznania????????

johnboro

Recommended Posts

Sąsiad w zeszłym roku za stan surowy zamknięty zapłacił 32 tyś.

Domek - połowa bliźniaka, ok 120m2, piętrowy, dach skośny, 3 lukarny, porotherm, praktycznie zero prac ziemnych - bardzo równy teren. Muszę przyznać, że raczej dobrze robili, ale szczegółów nie znam.

Ja mam zamiar wejść w ok. 30 tyś, zaczynając budowę na przełomie kwietnia i maja.

Pozdrawiam

ja mam 168 m 2 .projekt BEMOL2 http://www.domywstylu.pl

ekipa sprawdzona z polecenia , niedroga DAGA BUD z paczkowa kierownik dariusz gronowski.polecam.joanna

No proszę!

Asiulka a coś więcej o p. D\arku i jego ludkach? ;-)

Jestem z nim umówiony na razie na "gębę" na ewentualną budowę na wiosnę (Kostrzyn - wybywam z Poznania ;-)).

Jak skończyli CI buowę, to jak ich oceniasz? Warto?

pozdrawiam

Gerion

już już :D

1. poleciła mi ich koleżanka , która się wybudowała, widzielismy jej domek wszystko ok.jest zadowolona

2. właśnie zaczęli u mnie, więc nie ma problemu , będę informować

3. sprawdzałam cenowo różne ekipy-daga bud ma przystępne ceny

4.można się potargować- jak najbardziej-ja wynegocjowałam nawet na materiale

5.generalnie sprawdzałam ceny materiału np. w hurtowni NADSTAGA w obornikach -daje 10% na wszystko, potem targowałam z p. Darkiem -schodził

6.cena roboty bardzio przystępna

7.o dalszym ciągu bęę informować- bardzo chętnie

8.zapraszam też do siebie na budowę za jakiś czas, jak prace bęę zaawansowane- okolice kicina

:wink:

Dzięki Asiulka za potwierdzenie. Też miałem dobre opinie o ludziach p. Darka i nim samym. Jeszcze pojeżdżę po inwestycjach przez nich skończonych i pogadam z ludźmi...

BTW jak macie namiary na jakichkolwiek _sprawdzonych_ wykonawców, (nie mówię tanich, bo często to w parze nie idzie) to podzielcie się ludziska.

Ja mogę jakby co polecić solidną i dobrą ekipę malarską (odmalowali mi firmę i chaty 3 prezesów - cycuś malinka). No ale pewnie to na później ;-)

Jak potwierdzą mi się sygnały o innych ekipach budowlanych - dam znać.

Tomjot - działkę kupiłeś od Lanbudu? Czy może Termobud dostał w końcu po 3 latach warunki zabudowy? Pytam z ciekawości, bo mieszkam przy Literackiej i swego czasu też się interesowałem działkami Lanbudu...

pozdrawiam

Gerion

Dzięki Asiulka za potwierdzenie. Też miałem dobre opinie o ludziach p. Darka i nim samym. Jeszcze pojeżdżę po inwestycjach przez nich skończonych i pogadam z ludźmi...

BTW jak macie namiary na jakichkolwiek _sprawdzonych_ wykonawców, (nie mówię tanich, bo często to w parze nie idzie) to podzielcie się ludziska.

Ja mogę jakby co polecić solidną i dobrą ekipę malarską (odmalowali mi firmę i chaty 3 prezesów - cycuś malinka). No ale pewnie to na później ;-)

Jak potwierdzą mi się sygnały o innych ekipach budowlanych - dam znać.

Tomjot - działkę kupiłeś od Lanbudu? Czy może Termobud dostał w końcu po 3 latach warunki zabudowy? Pytam z ciekawości, bo mieszkam przy Literackiej i swego czasu też się interesowałem działkami Lanbudu...

pozdrawiam

Gerion

Witam sąsiada :lol: Działki nie kupiłem ani od Lanbudu (chociaż się mocno zastanawiałem - mieli przed majem 2004 nienajgorsze ceny biorąc pod uwagę wartość okolicznych działek), ani od Termobudu (ale mieszkam na Strzeszynie Greckim w mieszkaniu przez nich wybudowanym - totalna porażka). Termobud jakieś 2 lata temu sprzedał kupe działek między Strz. Greckim a Parkowym - domy powstają jak grzyby po deszczu. Ja swoją działkę (pod szeregowiec) kupiłem od osoby prywatnej. Będę mieszkał na... Literackiej :lol:

Witaj johnboro

Ja też buduję się w Dąbrowie (właśnie niedawno odebrałem pozwolenie, i niedługo zaczynam prace).

Co do "ekipy" to może nie doradzę, ale mogę coś powiedzieć odnośnie ceny: mam zamówionego dobrego (sprawdzonego wielokrotnie) murarza za 7000 - postawienie domku 128m2+garaż od ław fundamentowych do kominów + strop i schody - z siporexu. Myślę, że nie jest to zła cena. Pomocnicy na budowę to mój ojciec i teść, no i po trosze również ja. Do dachu na razie nikogo nie mam - będę jeszcze szukał, i mam nadzieję, że zmieszczę się w kolejnych 7000...

Ciekaw jestem co do lokalizacji w Dąbrowie - daj znać na Priva gdzie dokładniej się budujesz. Może będziemy blisko?

Co do "ekipy" to może nie doradzę, ale mogę coś powiedzieć odnośnie ceny: mam zamówionego dobrego (sprawdzonego wielokrotnie) murarza za 7000 - postawienie domku 128m2+garaż od ław fundamentowych do kominów + strop i schody - z siporexu. Myślę, że nie jest to zła cena. Pomocnicy na budowę to mój ojciec i teść, no i po trosze również ja. Do dachu na razie nikogo nie mam - będę jeszcze szukał, i mam nadzieję, że zmieszczę się w kolejnych 7000...

Fiu fiu. 7 tys. za fundamenty, mury i resztę to bardzo dobra cena. Ja liczę się z wydatkiem x3 (za mniej wiecej to samo), no ale nie mam czasu i możliwości na własny wkład. Optymalnym rozwiązaniem (dla mnie) jest generalny wykonawca, który robi wszystko od A do Z.

pozdrawiam

Gerion

Moze Wy mi pomozecie.

Poszukujemy uprawnionych magikow do poprowadzenia wody i gazu od granicy dzialki do budynku. Dajcie znac, jezeli macie kogos wyprobowanego i bierze mniej niz 100 zl +VAT za mb (robocizna z materialem).

Z gory dziekuje :D

Osobiscie moge polecic naszych murarzy (choc bledna przy ofercie pasco: 7000), firme od okien, oczyszczalni, ekipe od wylewek mixokretem, od plotu (siatka). Pozostale ekipy ... pomijam milczeniem.

pozdrawiam :D

ebi

-------------------

Budujemy w Zakrzewie gmina Dopiewo