Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za stan surowy okolice Poznania????????

johnboro

Recommended Posts

Witam

Wiosną zamierzam zacząć budowę domu B-42 z kolekcji Agrobisp pow.użytkowa 122 m2 , jestem na etapie poszukiwania firmy której chcę zlecić wykonanie stanu surowego otwartego z pokryciem dachu .W tej chwili mam dwie oferty na koszty robocizny jedna 35k zł ,druga na 22k zł,budowa w Nekielce ,poszukuję dalej solidnych wykonawców.

Pozdrawiam

Buchalter

• 2 weeks później...
No to sie zrobił z tego lokalny poznański post o tym, kto gdzie buduje i na jakim jest etapie. To może też się dołączę w takim razie. Bede budować W Poznaniu Krzesinach i swoją drogą kilka namiarów na wykonawców też szukam. Może uda mi się zacząć w tym roku. Tam może mi się uda ... musi sie udać ... :o)

• 5 months później...
  • 3 weeks później...

Witam

Czy można się dołączyć do prośby o polecenie jakiejś porządnej ekipy. Budowę chcę zacząć w przyszłym roku dopiero, na razie jestem na etapie papierków i szukania ekip. Transport, cięższy sprzęt będę miała załatwiony, paru ludków do pomocy też by się znalazło. Kierownika budowy również załatwiłam. Teraz poszukuje ekipy do postawienie stanu surowego i do polożenia dachu. Najlepiej jakiejś małej, sprawdzonej no i oczywiście w miarę rozsądnej cenowo.

Byłabym wdzięczna za odpowiedź, najlepiej na priv.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Dzisiaj wykonawca za robocizne zaproponował mi za stan surowy otwarty razem z dachem: 30000,00zł.

Buduje domek parterowy z poddaszem nieużytkowym w kształcie litery L (Zawilec z Archetonu).

Powierzchnia domu: 151m2 (razem z garażem)

Powierzchnia dachu: 260m2 (wielospadowy, strop drewniany,dachówka cementowa)

Ściany zew. silikaty 18cm (115m2)

Ściany wew. silikaty 12cm (120m2)