Hermi 31.12.2001 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2001 Jak to jest ze studentami Budownictwa, czy podczas studiów mogą odbywać praktyki, które później wliczone są w staż pracy?? Jeśli tak to jakie dokumenty musi posiadać taki student.. jakieś dzienniczki, czy wystarczy tylko zaświadczenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 31.12.2001 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2001 Poczytaj sobie rozporządzenie ministra w sprawie samodzielnych funkcji technicznych w buownictwie, to wszystkiego się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 10.03.2003 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Jakiego ministra?O praktykach decyduje dziekan. Podpisuje (bądź nie) umowę z lokalnym przedsiębiorstwem budowlanym, które przyjmuje studentów na praktykę. Z uczelni wydelegowany jest "opiekun" (nauczyciel akademicki), który (teoretycznie) sprawuje pieczę nad grupą studentów. Żadne "samodzielne" stanowiska nie wchodzą tu w grę.Inaczej jest z praktykami w firmach, które studenci sami sobie zorganizują. Wymagane jest przedstawienie przez pracodawcę programu i zdefiniowanie celów praktyki. Dzienniczki - to formalne detale. Cały czas trwania studiów ustawowo jest wliczony w staż pracy. Z wyjątkiem semestrów powtarzanych. S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 11.03.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Ministra spraw wewnętrznych i administracji o zaświadczeniu praktyk do celów studenckich każdy student dowie się na własnej uczelni, ale po trzecim roku studiów praktykę można zaliczyć do uprawnień budowlanych, o sposobie udokumentowania stanowi właśnie minister... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hermi 11.03.2003 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Dzięki za odpowiedz.. już dawno sam sie dowiedziałem i odbyłem te praktyki.. szybkość odpowiedi na tym forum mnie przerasta.. tak samo jak i ilość reklam w Muratorze... - dlatego między innymi zrezygnowałem z czytania tego miesięcznika Ciekawy jestem tylko jak sie wypisać z tego forum Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 12.03.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Nie musisz się wypisywać. Po prostu tu nie zaglądaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts