kamasb 31.01.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witam, mam nadzieję, że znajdę na Forum użytkowników takich drzwi - chodzi o szkło hartowane, piaskowane (taka szklana tafla bez żadnej ramy). Planowałam takie drzwi do łazienki, ponieważ remontuję stare mieszkanie i mam już ogromną rozmaitość drewna Chcąc uniknąć następnego wzoru zdecydowaliśmy się na szkło. Mam jednak wątpliwości: na ile dźwiękochłonne są takie drzwi? Wolałabym raczej nie słyszeć niektórych odgłosów Pozdrawiam kama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loona25 01.02.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 mam drzwi szklane natomiast w ramie, spisuja sie generalnie dobrze, są w miare dźwiękoszczelne, natomiast stosunkowo szybko sie brudzą zostają ślady po palcach, psim nosie itd, dość często trzeba je myć, najlepiej gąbką do mycia okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.02.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 kamasbzobacz w galerii "kawalerkę architekta".Robert Skitek ma piękne szklane drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 01.02.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 witam, mam drzwi szklane tylko że przesuwne. Ważna rada: nie kupuj szkła piaskowanego! troszkę więcej zapłacisz za szkło satynowane, a przynajmniej domyjesz paluchy. na piaskowaniu plamy niestety zostają, a na tym żadnych, słowo. Co do dzwiekoszczelnosci - jesli uzyjesz uszczelek to je uszczelnisz, tylko pamietaj, że musisz zostawic albo otwory w szybie, albo zostawic szczelinę aby działała wentylacja. A niektóre odgłosy to i tak będzie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamasb 02.02.2005 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Nie za bardzo wiem, jak założyć te uszczelki, bo to takie drzwi bez ościeżnicy. Trochę szkoda, że zostaną te "niektóre odgłosy" Czy możecie mniej więcej określić, jak się ma głośność dzwięków dochodzących zza szyby do tych zza drzwi drewnianych lub z płyty? Miłego dnia wszystkim kama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 02.02.2005 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 uszczelki zakładane na krawędzie - są takie - mi szklarze zrobili przy drzwiach do prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts