Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

firma KONDOR - kto zna , kto poleca???

Pollyann

Recommended Posts

witam , wasnie znalazlam firme, ktora robi drzwi przesuwne i zwykle wewnetrzne biskie mojemu idealowi , super zabudowuja tez wneki , garderoby i cenowo chyba nie straszą???musze jeszcze porownac ich ceny do innych,ale porownujac te same drzwi w bardziej znanej firmie, jaką jest NEVES , to Kondor jest tanszy i zdecydowanie ladniejszy:)

jesli znacie , powiedzcie czy sa solidni, terminowi??

pozdrawiam

Pola

Znajoma pani architekt od wnętrz widziała już zamontowane szafy tej firmy u swojego klienta i twierdzi, że wyglądają bardzo dobrze.

Ale jeśli chodzi np. o szafy wnękowe to nie są tanie - takimi słowami przywitałą mnie pani na Bartyckiej (swoją drogą pani była bardzo miła).

Cena zależy oczywiście od materiałów i mechanizmów.

Ja właśnie przymierzam się do szaf ale też będę sprawdzać ceny u innych wykonawców.

Ja po obejrzeniu ich garderoby na Bartyckiej innej już nie chcę :D Moim zdaniem jest piękna. I pozostałe rzeczy na ekspozycji również. Cenowo to raczej nie są zbyt atrakcyjni. Wpomniana zabudowa pokoju garderoby kosztuje ok 30 tys. (w fornirze, w laminiacie będzie na pewno dużo tańsza).

Chętnie poznam opinię tych z Was, którzy zakupili coś w firmie Kondor :)

30 tys???? uff, na szczescie do mojego wystroju wystroju planowanego , plastic fantastic, duzo bieli itd , laminat, lakier bedzie odpowiedniejszy niz fornir,ale i tak boje sie tej ceny.... najbardziej urzekly mnie drzwi prowadzace do ich sklepu , wlasnie takie chce.... sa przepiekne:) i kosztuja 5400, wiec jak na podwojne przesuwne skrzydla z forniru z mechanizmem, to chyba nie jest bardzo drogo, nie?? :wink:

pozdrawiam i czekamy:)

Uff ale cena- moją garderobę wyposażyłam w drzwi przesuwne Komandora (bez bocznych ścianek-tylko same fronty- ściana jest biała otynkowana więc nie potrzebowąłam bocznych ani tylnych ścianek) trzy pary drzwi w tym jedne z lustrem- koszt 1400zł z montażem- w garderobie sprawdza się w 200%.

adres , bartycka 26, pawilon 16a, stoisko 917 - na pietrze... , a strona http://www.kondor.net.pl jest jeszcze w budowie, ale cos niecos widac np tu

http://www.kondor.net.pl/pl/katalog.php4?k=2

bu nie wiem co zrobic ,zeby link byl aktywny, :oops: ale jak ktos bardziej sprawny ode mnie komputerowo, moze poprawi

To jest ostatnia firma, w której cokolwiek kupię!!!

Kilka miesięcy temu będąc na Bartyckiej w poszukiwaniu różnych rzeczy odwiedziłem stoisko firmy. Ich meble od razu zwróciły moją uwagę, bo to meble w stylu, który lubię. Na kilka moich pytań odpowiedziano z niechętnie i z grymasem na twarzy.

Ale jeśli chodzi np. o szafy wnękowe to nie są tanie - takimi słowami przywitała mnie pani na Bartyckiej...

Usłyszałem podobny komentarz!

Ludzie! Czy dobry sprzedawca wita klienta takim tekstem??? :roll:

Dobra, pomyślałem sobie, mają kiepski dzień, może szef ich opierdzielił, itp. itd.

Wziąłem folder reklamowy i niechciany poszedłem sobie dalej.

W domu wszedłem na ich stronę, którą podają i na ulotkach i na bilbordach na terenie wystawy i co? NIC! Po prostu nic tam nie ma! Strona w budowie...

Ok. pomyślałem sobie, może zaczynają dopiero, może napiszę do nich e-mail. Tak też zrobiłem. Odpowiedź jaką dostałem zwaliła mnie z nóg!!!

Na moje zapytanie o meble oraz zwrócenie uwagi, że na ich stronie www nic nie ma, facio odpowiedział, że pewnie jestem z konkurencji i żebym spadał!!!

Ręce mi opadły. Jest wiele firm, które robią ładne meble i wykończenia wnętrz (na przykład firma LUXWOOD z Warszawy), więc do firmy KONDOR nie pójdę! Z tak chamowatą obsługą już dawno się nie spotkałem!

Zresztą w kwestii strony www firmy Kondor niewiele się zmieniło. O czymś to świadczy!

Jest wiele firm, które robią ładne meble i wykończenia wnętrz (na przykład firma LUXWOOD z Warszawy), więc do firmy KONDOR nie pójdę! Z tak chamowatą obsługą już dawno się nie spotkałem!

Zresztą w kwestii strony www firmy Kondor niewiele się zmieniło. O czymś to świadczy!

Co prawda, to prawda. Ze mną też rozmowę Pani zaczęła od tego, że drogo. No coż. Może dla niej :wink:

Najgorsze jednak przyszło później gdy zapytałam czy zrobią w Łodzi kilka rzeczy (naprawdę sporo- pokój). Jestem zainteresowana robotami dopiero późnym latem. Co usłyszałam? Że przecież mogą mieć wtedy klientów- HEHE :D Cóż! Jednego chyba stracili:)

A Luxwood... Ech.... Namierzyłam ich już wcześniej. Też zwalają z nóg. Ma ktoś z Was jakieś doświadczenie we współpracy z tą firmą?

hmmm, to nie dobrze, bo ja juz nawet narysowalam sobie co chce zeby mi zrobili,a tu klapa.... tez mi ta obsluga nie przypadla do gustu, jakis bgur wzruszal ramionami,ale ja chyba jestem masochistka, bo sprobuje raz jeszcze:) .... powod jest dosc prosty , -nie widzialm jeszcze ladniejszych mebli i tyle...

pocieszjace jest to ,ze nie narzekacie na jakosc mebli tylko obslugi :lol:

a co do luxwood'u to wygla da na drogą firme, sam text na stronie ,ze oferuja wykanczanie rezydencji i willi ,a ani slowa o zwyklych domkach , o mieszkaniach nie wspominajac , swiadczy o tym w jakim segmencie sie pozycjonuja... :( ale nie mowie,ze sie do nich nie wybiore... tylko ten ich design na zdjeciach wyglada na ciut ciezszy , a kondor wpasowal sie ze swoja ekspozycja na bartyckiej w moj gust calkowicie...echh :cry:

• 2 months później...

Kiedy czytam co piszecie o firmie Kondor z Bartyckiej, to zastanawiam sie czy jest to ta sama firma Kondor, ktora bedzie robic trzy komplety drzwi przesuwmych dla nas. Moze mialam szczescie, ale nie spotkalam sie z impertynencka obsluga. Po zaplaceniu 100 zl kaucji, przyjechal do naszego domu pan z tej firmy zrobic pomiary. Nie spoznil sie, wszystko pomierzyl, troche doradzil i nastepnego dnia mailem dostalam oferte na te drzwi. Nie sa to tanie drzwi, ale te ktore sobie upatrzylam sa piekne, fornir w czeresni amerykanskiej z mlecznymi szybami. Drzwi z hallu do salonu maja dwa skrzydla (220 x 150 to wielkosc otworu), z kuchni do salonu (220 x 140) tez dwa skrzydla i calkowicie chowaja sie w sciane.

Po podpisaniu umowy, zostaly zamontowane szyny, po ktorych beda przesuwac sie te drzwi. Teraz ekipa od wykonczenia zrobila specjalne kieszenie i obudowala je plytami GK. Ludzie z Kondora zamontowali szyny i nie bylo z tym najmniejszego problemu. Zobaczymy jak dalej bedzie wszysko szlo, ale narazie poki co, to jestesmy zadowoleni.

• 1 year później...

Ta niezbyt waszym zdaniem miła pani , jest akurat moją mamą. Pracuje w tej firmie wiele lat, nie wciska swoim klientom bubli byle tylko coś sprzedać. A że powiedziała że coś jest drogie, to wcale dziwne nie jest. Chyba że dla was są to meble bardzo tanie. Wiem jedno, idąc do tego salonu spotkacie fachową obsługę i profesjonalne doradztwo , a nie ludzi nastawionych wyłącznie na waszą kasę.

A że meble są piękne przekonajcie się sami.

A.

Przepraszam namocniej, jeśli uraziłam Twoje uczucia. Nie to było moim celem.

Uważam jednak, że rolą sprzedawcy jest zachęcanie do zakupu (nawet mimo wysokich cen). Rozpoczynanie rozmowy od stwierdzenia, że owszem meble są ładne ale bardzo drogie z pewnością nie zachęca potencjalnych klientów. Czasem cena to nie wszystko. I sprawny sprzedawca mówi o niej na końcu, po przedstawieniu innych zalet.

Przyznam szczerze, że po takim powitaniu skreśliłam firmę z listy potencjalnych wykonawców zabudów w moim domu.

PS. Ciekawe czy właściciel firmy pochwala takie techniki sprzedaży.