Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt LK&442 pracownia LKPROJEKT

Recommended Posts

Witam Szanownych Forumowiczów!

Po czteromiesięcznych zintensyfikowanych poszukiwaniach udało nam się znaleźć ciekawy projekcik, który zdaje się spełniać nasze krytria, którymi w pocie czoła kierowaliśmy się przy wyborze projektu. Jest to projekt o nazwie LK&442 z krakowskiej pracowni LK&projekt.

Jesteśmy bardzo ciekawi Waszych opini, sugestii czy też rad dotyczących tego projektu. Podaję linka do stronki z projektem: http://www.dom-jednorodzinny.pl -> projekt LK&442

Wasze wpisy mogą okazać się dla nas bezcenne, więc gorąco zapraszam do wstukiwania się pod niniejszym postem!:-)

Pozdrawiam!

Witaj :)

Fajny, zgrabny domek :) Moim zdaniem garaż mógłby być większy - byłoby miejsce na kosiarkę, meble ogrodowe byłoby gdzie schować na zimę. Na poddaszu najmniejszą sypialnię połączyłabym z garderobą, no chyba, że taki mały pokoik akurat jest wam potrzebny. Ja nie jestem zwolenniczką balkonów, ale to kwestia gustu :D .

Domeczek fajniutki, życzę udanej budowy :D

Dzięki za opinię Akacja!:-) My tez nie palimy sie za bardzo do tych wszystkich balkonów, dlatego zamierzamy całkowicie zlikwidowac balkon na ścianie szczytowej, wstawiając tam zwykłe okna;-) Balkonik na południu zamierzamy jednak zostawić - z pewnością będzie wykorzystany. Z pokoikiem na górze myslimy podobnie - połączenie go z garderobą wydaje się być dobrym pomysłem.

Pozdrawiam!

• 1 year później...

Witam !

Jestem nowy i chłonę wiedzę płynącą z tego Forum jak gąbka :)

Chciałbym odświeżyć temat projektu jaki wstępnie wybrałem czyli LK&442 z pracowni projektowej LK-Projekt z Krakowa: http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=415

Czy szanowne grono mogłoby mi pomóc w wypunktowaniu zalet i wad układu tego projektu?

Często istnieją pewne ogólnie znane problemy (których ja jeszcze nie znam) np. brak spiżarni przy kuchni, albo że śmierdzi z łazienki i ma być daleko od jadalni (to tak z głowy) :)

Może coś Wam się rzuca w oczy ?

Albo ktoś już buduje na bazie tego projektu dom ?

Witam!

Czuję się w obowiązku dopełnić tego założonego przez siebie wątku i poinformować wszystkich, że ostatecznie nie wybraliśmy projektu LK&442 :) Jakoby w ostatniej chwili wpadła nam w ręce oferta Pana Jerzego Berezowskiego z pracowni P.P.H.U. "Domek" http://www.domek.net.pl/ i wybraliśmy projekt niemalże identyczny, lecz jakby z lżejszą bryłą, nieco szczuplejszy, czyli po prostu troche mniejszy i niższy - nie tak "monumentalny" i "patetyczny" jak LK&442 :D

Wybraliśmy Ciepły Dom http://www.domek.net.pl/mur_cieply_z_garazem/mur_cieply_front.htm Polecam obejrzeć i poddaję pod rozwagę. Domek zużył jak szacuję o 10-15% mniej materialów co LK&442 (porównanie z zestawieniem materiałów dla LK&442 umieszczonym na stronie pracowni), a wcale nie wyszedl maly - zapewniam, ze miejsca w nim od groma :D Teraz po czasie po prostu wiem, że LK&442 byłby dla nas za duży, zarówno pod względem realizacji, jak i eksploatacji.

Pozdrawiam!

• 3 months później...

Witam 8) 8) to mój pierwszy post na tym forum...

Właśnie też wybierzemy prawdopodobnie projekt od p. Berezowskiego.

Czy Pan, który go już wybudował może podzielić się doświadczeniami z budowy oraz z kontaktu z pracownią projektową?

My zamierzamy budować w Sosnowcu.

:p :p :p