Tomek_R 31.01.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witam Szanownych Forumowiczów! Po czteromiesięcznych zintensyfikowanych poszukiwaniach udało nam się znaleźć ciekawy projekcik, który zdaje się spełniać nasze krytria, którymi w pocie czoła kierowaliśmy się przy wyborze projektu. Jest to projekt o nazwie LK&442 z krakowskiej pracowni LK&projekt. Jesteśmy bardzo ciekawi Waszych opini, sugestii czy też rad dotyczących tego projektu. Podaję linka do stronki z projektem: http://www.dom-jednorodzinny.pl -> projekt LK&442 Wasze wpisy mogą okazać się dla nas bezcenne, więc gorąco zapraszam do wstukiwania się pod niniejszym postem! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 31.01.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2005 Witaj Fajny, zgrabny domek Moim zdaniem garaż mógłby być większy - byłoby miejsce na kosiarkę, meble ogrodowe byłoby gdzie schować na zimę. Na poddaszu najmniejszą sypialnię połączyłabym z garderobą, no chyba, że taki mały pokoik akurat jest wam potrzebny. Ja nie jestem zwolenniczką balkonów, ale to kwestia gustu . Domeczek fajniutki, życzę udanej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 02.02.2005 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Dzięki za opinię Akacja! My tez nie palimy sie za bardzo do tych wszystkich balkonów, dlatego zamierzamy całkowicie zlikwidowac balkon na ścianie szczytowej, wstawiając tam zwykłe okna;-) Balkonik na południu zamierzamy jednak zostawić - z pewnością będzie wykorzystany. Z pokoikiem na górze myslimy podobnie - połączenie go z garderobą wydaje się być dobrym pomysłem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeti 30.12.2006 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Witam ! Jestem nowy i chłonę wiedzę płynącą z tego Forum jak gąbka Chciałbym odświeżyć temat projektu jaki wstępnie wybrałem czyli LK&442 z pracowni projektowej LK-Projekt z Krakowa: http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=415 Czy szanowne grono mogłoby mi pomóc w wypunktowaniu zalet i wad układu tego projektu? Często istnieją pewne ogólnie znane problemy (których ja jeszcze nie znam) np. brak spiżarni przy kuchni, albo że śmierdzi z łazienki i ma być daleko od jadalni (to tak z głowy) Może coś Wam się rzuca w oczy ? Albo ktoś już buduje na bazie tego projektu dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 02.01.2007 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2007 Witam! Czuję się w obowiązku dopełnić tego założonego przez siebie wątku i poinformować wszystkich, że ostatecznie nie wybraliśmy projektu LK&442 Jakoby w ostatniej chwili wpadła nam w ręce oferta Pana Jerzego Berezowskiego z pracowni P.P.H.U. "Domek" http://www.domek.net.pl/ i wybraliśmy projekt niemalże identyczny, lecz jakby z lżejszą bryłą, nieco szczuplejszy, czyli po prostu troche mniejszy i niższy - nie tak "monumentalny" i "patetyczny" jak LK&442 Wybraliśmy Ciepły Dom http://www.domek.net.pl/mur_cieply_z_garazem/mur_cieply_front.htm Polecam obejrzeć i poddaję pod rozwagę. Domek zużył jak szacuję o 10-15% mniej materialów co LK&442 (porównanie z zestawieniem materiałów dla LK&442 umieszczonym na stronie pracowni), a wcale nie wyszedl maly - zapewniam, ze miejsca w nim od groma Teraz po czasie po prostu wiem, że LK&442 byłby dla nas za duży, zarówno pod względem realizacji, jak i eksploatacji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mille 24.04.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam to mój pierwszy post na tym forum... Właśnie też wybierzemy prawdopodobnie projekt od p. Berezowskiego. Czy Pan, który go już wybudował może podzielić się doświadczeniami z budowy oraz z kontaktu z pracownią projektową? My zamierzamy budować w Sosnowcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts