flufy 27.10.2024 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października (edytowane) Czy ktoś spotkał się z ww firmą? Zastanawiam się nad takim kontenerem jako alternatywą dla tradycyjnego domu. Dla mnie, totalnie zielonego laika w kwestiach budowlanych ma to same plusy: nic mnie nie obchodzi, kupuję gotowy produkt który firma dostarczy na działkę, ustawi we wskazanym miejscu, itd., będzie można od razu się wprowadzić. Tradycyjna budowa trwałaby latami, kosztowałaby mnie 2-3 razy więcej pieniędzy (których nie mam, a lata lecą...zanim uzbieram pół bańki będę grubo po 40-tce...a gdzie reszta?? :(( a BARDZO chcę się wyprowadzić z obecnego domu) i pewnie nerwów. Do tego stracę kilka lat więcej, a nie jestem już najmłodszy i zależy mi BARDZO na jak najszybszej wyprowadzce z obecnego domu (trudne relacje rodzinne). Musiałbym wynająć firmę która postawiłaby mi dom, nawet najmniejszy 50-60 metrów od A do Z, a pewnie po drodze i tak musiałbym się w to zaangażować dużo bardziej niż jak w przypadku takiego kontenera gdzie wszystko sprowadza się tylko do formalności typu podpisanie papierów. Musiałbym bywać pewnie często na takiej tradycyjnej budowie, pilnować czegoś o czym nie mam pojęcia, a i tak bym temu nie sprostał na końcu, czytając opinie niektórych osób w dziennikach po wybudowaniu ich domów. Do tego koszty, które rozłożone w czasie całej budowy i wykańczania zależałyby od aktualnych cen materiałów które nie są stałe w czasie i podlegają inflacji. Za kontener płacę raz, cenę którą z góry mam ustaloną. Taki kontener byłby zamieszkany tylko przeze mnie, ale nie chcę aby jakość wykonania była słaba a powierzchnia zbyt mała. Pasuje żeby wytrzymał bez remontu chociaż 25-30 lat. Największy ich kontener ma wymiary 12x3 i można je łączyć by powiększyć powierzchnię. Ja chciałbym przynajmniej dwa takie kontenery złączone ze sobą pewnie równolegle o powierzchni 70 metrów, bo na obecnych 35 metrach jest mi trochę ciasno. Wg informacji które uzyskałem można zamówić je w wersji spełniającej WT2021, czyli z tego co się dowiedziałem obecnych wymogów dla tradycyjnych domów, bo standard podstawowy w którym są produkowane i sprzedawane nie ma na tyle izolacji termicznej. Dowolna jest też konfiguracja kontenerów, ich łączenie i układ wewnętrzny. Ogrzewanie byłoby grzejnikami elektrycznymi, co mnie nie ukrywam "elektryzuje" w ten negatywny sposób lub klimatyzatorem inwerterowym, ściennym, czyli klima z split z funkcją grzania. Co o tym sądzicie, chcę uzyskać poradę od kogoś kto się na tym zna lub ma doświadczenie z takimi kontenerami. Edytowane 27 Października przez flufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devrasan1 02.11.2024 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada FAŁSZ. To była słaba konstrukcja, w której nie zastosowano odpowiedniej izolacji z pianki natryskowej, nie zminimalizowano mostków termicznych i prawdopodobnie nie zastosowano ścian wewnętrznych ze szczeliną powietrzną. Belki stalowe o wysokiej wytrzymałości można stosować do łączenia wielu kontenerów transportowych i podtrzymywania obciążeń punktowych. To naprawdę proste i tanie. Projektant architektury powinien to wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
devrasan1 11.11.2024 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:02 W dniu 2.11.2024 o 19:13, devrasan1 napisał: FAŁSZ. To była słaba konstrukcja, w której nie zastosowano odpowiedniej izolacji z pianki natryskowej, nie zminimalizowano mostków termicznych i prawdopodobnie nie zastosowano ścian wewnętrznych ze szczeliną powietrzną. Belki stalowe o wysokiej wytrzymałości można stosować do łączenia wielu kontenerów transportowych i podtrzymywania obciążeń punktowych https://omegle.onl/. To naprawdę proste i tanie. Projektant architektury powinien to wiedzieć. I got this,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts