Wlodek32 28.10.2024 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2024 Witam. Potrzebuje na warstwę uszczelniacza poliuretanowego położyć kolejną warstwę. Czy na takie łączenia dawać bezpośrednio uszczelniacz czy należy je jakoś zagruntować, zwilżyć, itp.? Jest to zna zewnątrz więc zależy mi żeby woda nie podciekała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusaka 28.10.2024 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2024 Mydło miękkie jest środkiem antyadhezyjnym do odlewania form gipsowych, gdyż nie wpływa na właściwości wchłaniania wody przez tynki. Osobiście wolałbym silikon utwardzany platyną. Być może konieczne będzie mechaniczne usunięcie pęcherzyków, ale uwolnienie gipsu będzie bardzo łatwe. W przypadku formowania w trybie wsadowym użyłbym przezroczystego silikonu, takiego jak transil 40, i widać bąbelki. Może nawet z lustrem pod szklanym stołem Może zmieszanie wazeliny i spirytusu metylowego i spryskanie formy mieszadłem do roślin sprawdzi się? Jeśli tak, myślę, że byłoby to najtańsze, profesjonalne uwalnianie pleśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts