bartgier 29.10.2024 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2024 Witam. Mam pytanie odnośnie rotometru. W jednym z nich znajduje się powietrze. Nie jest do końca wypełniony wodą. Czy to ma jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 03.11.2024 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2024 W dniu 29.10.2024 o 17:57, bartgier napisał: Witam. Mam pytanie odnośnie rotometru. W jednym z nich znajduje się powietrze. Nie jest do końca wypełniony wodą. Czy to ma jakieś znaczenie? Tak, obecność powietrza w rotametrze może mieć wpływ na prawidłowy przepływ i odczyty. Powietrze wewnątrz rotametru może zakłócać pomiar, powodując, że przepływ wody jest niższy niż wskazany, co może wpłynąć na równomierne rozprowadzanie ciepła w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 04.11.2024 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2024 Witam. To co zrobić w takim przypadku. Jak usunąć powietrze z rotometru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 05.11.2024 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2024 16 godzin temu, henrykow napisał: Odpowietrzyć. Masz na listwie odpowietrzniki? Witam. Podeślę zdjęcie rozdzielacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 05.11.2024 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2024 23 godziny temu, henrykow napisał: Odpowietrzyć. Masz na listwie odpowietrzniki? Witam. Podeślę zdjęcie rozdzielacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 05.11.2024 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2024 Sprawdzałem. Po odkręceniu z prawej strony leci wodą. Jaka temperatura wody powinna być na ogrzewaniu podłogowym aby czuć letnie płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 05.11.2024 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2024 Powietrze jak było tak jest w rotometrze. Sterowanie na podłogówkę ma jakiś zawór mieszający. Na podłogówkę miałem jakieś 38 stopni temp wody na zasilaniu. Płytki chłodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 06.11.2024 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2024 Piec mam Vaillant Eco tec plus i do tego podłogówkę tam gdzie płytki i w pokojach grzejniki. Dziś po pracy spróbuję odpowietrzyć rotometr tak jak mi radzisz i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 06.11.2024 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2024 Zrobiłem tak jak mi doradzileś i powietrze zeszło z rotometru. Jeszcze mam pytanie o rozdzielacz na podłogówkę. Belka zasilająca jest ciepła, pompa pracuje. Belka powrotną chłodna. Czy tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 06.11.2024 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2024 Dziękuję za pomoc. Jak będę miał jakieś pytania to się odezwę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 06.11.2024 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2024 Jest jeszcze jeden problem. Łazienka oddalona od kotłowni. Zamontowana jest drabinka na ścianie i dodatkowo ogrzewanie podłogowe. Mam tam temperature 18 stopni. W innych pomieszczeniach 21 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 06.11.2024 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2024 Na osobnym obiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 06.11.2024 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2024 Temp powietrza w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartgier 07.11.2024 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2024 U mnie jest problem w tym, że czujnik temperatury mam umieszczony w korytarzu. W korytarzu czujnik czyta temp 21 stopni i wyłącza pięć. Łazienka nie zdąży się nagrzać do 21 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts