Chucke 04.11.2024 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2024 25 minut temu, henrykow napisał: Szerokość dachu przy okapie to strzelam około 9-10 m a Ty chcesz dać jedna kratkę szerokości około 80-90 cm na stronę, czy nie uważasz że to za mało? Jaką podbitkę będziesz dawał drewniana czy z pcv? Ja proponował dać po obwodzie od czoła krokwi między pełnym, deskowaniem a podbitką przy zastosowaniu tej taśmy o której wspominałem wcześniej. Jak chcesz dać kratki to policz ile masz krokwi na jednym boku dachu i daj np co drugą parę krokwi tak aby wyszła to w marę symetrycznie, przy narożnikach możesz sobie odpuścić bo tam są najkrótsze krokwie. Szerokość dachu z jednej strony 12 m z drugiej 17 m Raczej pcv. Czyli przy Twoim pomyśle szparę pomiędzy deskowaniem a ociepleniem dać po całej długości dachu że wszystkich stron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chucke 04.11.2024 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2024 49 minut temu, henrykow napisał: Tak, jeżeli dałbyś taśmę, przy podbitce pcv masz gotowe panele wentylacyjne i gdy będziesz robił podbitkę na stelażu dajesz rzadziej panele wentylacyjne. Sam widzisz że jedna kratka na 12 m czy 17 m to nic nie da. Ok, to jeszcze raz, gdzie tą taśmę przyczepiam? Mam już na dachu blachodachówkę i na rantach okapu mam wywiniętą blachę, aby zrobić podbitkę poziomo do ściany budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts