poiu0987 03.11.2024 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada Witam forumowiczów! W mieszkaniu w starym budownictwie byłem zmuszony przestawić ściankę działową. Mieszkam na ostatnim piętrze, więc bez problemu wyburzyłem taką murowaną, która postawiona była na ścianie sąsiada z dołu. Po wytyczeniu biegu nowej ściany okazało się, że pod nią nie mam aktualnie wzmocnienia konstrukcyjnego, stąd moje pytanie jak grubą belkę z drewna klasy C24 wstawić pod ściankę gk podwójnie płytowaną na profilu 100, długość ścianki niecałe 2 metry, wysokość to 3 metry. Belkę planuję zamocować do ścian z cegły na wieszakach ciesielskich. Ścianka z jednej strony będzie musiała udźwignąć też szafki kuchenne. Czy ktoś byłby w stanie to wyliczyć lub powiedzieć z własnego doświadczenia? Próbowałem szukać takiego tematu przez wyszukiwarkę, ale nic nie znalazłem. Będę wdzięczny za jakąkolwiek podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts