rafal194 03.11.2024 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada (edytowane) Mam w planach postawienie garażu 6x6.W miejscu słupów będą zalane stopy.Ze w względu na słaby grunt będę kopał na głębokość 2 metrów,do stabilnego gruntu. Miałem do wyboru albo stopy albo płyta.Wybrałem stopy, z czasem albo wyłożę środek kostką albo zrobię płytę nie zależną od słupów. Wymiary stóp podstawa 60x60x 220 cm głębokość .Te 20cm będzie na razie ponad ziemią, tak wynosi poziom zero.Na chwilę obecną jestem na etapie kopania.Lecz czy warto w tym roku zalewać,przy tych temperaturach? Czy czekać na wiosnę? Wyczytałem ze beton potrzebuje temperatury 5stopni przez min 3 doby.Czy wystarczy nakryć stopy na noc a na dzień je odkrywać? Nie chcę aby beton mi pękał ani się kruszył na wiosnę. Garaż będzie zbudowany na dwuteownikach IPE 160 oraz obłożony płytą PIR. Edytowane 4 Listopada przez rafal194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.11.2024 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2 godziny temu, rafal194 napisał: Wymiary stóp 60x60x220 cm.Te 20cm będzie na razie ponad ziemią, tak wynosi poziom zero. Możesz napisać te wymiary jakoś tak żeby było wiadomo co jest co? Podstawa to 60x60 a wysokość 220? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal194 04.11.2024 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 9 godzin temu, jajmar napisał: Możesz napisać te wymiary jakoś tak żeby było wiadomo co jest co? Podstawa to 60x60 a wysokość 220? Już poprawiłem tak podstawa 60x60cm i głębokości 220cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.11.2024 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada Ja bym lał nie czekał do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts