popek8 04.11.2024 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada Ktoś wie jaki mam kupić nowy górny zamek? Za cholerę nie mogę znaleźć pasującego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 04.11.2024 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada Godzinę temu, popek8 napisał: Ktoś wie jaki mam kupić nowy górny zamek? Za cholerę nie mogę znaleźć pasującego... Wpisz w wyszukiwarkę frazę "zamek wpuszczany górny do drzwi na wkładkę" i porównuj wymiary do swojego zamka. Znalazłem taki, chyba będzie dobry https://sklep.agas.pl/zamki-drzwiowe/13081-p13081-zamek-wp-delta-50-160-20-z-zacz-niksat-z-wkretami-5900577013760.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA_qG5BhDTARIsAA0UHSKBw2-bdcpISlDeRjGTUbH7IOvXRAPtU_iDYVgz4CQaA1BxxuUSn4UaApBjEALw_wcB Albo ten https://allegro.pl/oferta/zamek-wpuszczany-zw50-jania-z092-15871129739?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_budownictwo_pla_pmax&ev_campaign_id=17961365662&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA_qG5BhDTARIsAA0UHSKTofAoCrgzUJeMQPYutGED_qBb6ELhHPdx4NSg_AvJ0RpOCgilUIkaAl-oEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.11.2024 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada To jest zamek z dormasem (głębokością osadzenia wkładki) 60mm. Ale.. to ta prostsza sprawa, bo ten zamek wygląda na wykręcony z listwy i szukanie pasującego trzeba rozpocząć po producencie całego zamka. Każdy inny podobnie wyglądający zamek niemal na pewno nie będzie pasował rozstawem śrub do listwy i tym samym nie będzie jak go zamocować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popek8 05.11.2024 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada No właśnie nie ma żadnych oznaczeń na zamku. Nie pamiętam jaki to model drzwi (20 lat temu wstawiane). Na skrzydle jest metalowa listwa z której wychodzą 2 bolce. Wkładki abusa (fabryczne), ale zamków wpuszczanych nie widzę. Chcę zmienić zamek, gdyż jak zamknę na dwa razy to przy otwieraniu czuć wyczuwalny opór (jakby coś się blokowało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 05.11.2024 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 7 godzin temu, popek8 napisał: No właśnie nie ma żadnych oznaczeń na zamku. Nie pamiętam jaki to model drzwi (20 lat temu wstawiane). Na skrzydle jest metalowa listwa z której wychodzą 2 bolce. Wkładki abusa (fabryczne), ale zamków wpuszczanych nie widzę. Chcę zmienić zamek, gdyż jak zamknę na dwa razy to przy otwieraniu czuć wyczuwalny opór (jakby coś się blokowało). Najszybciej chyba znajdziesz jak udasz się ze starym zamkiem do sklepu i tam w realu porównasz z innymi zamkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.11.2024 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 12 godzin temu, popek8 napisał: No właśnie nie ma żadnych oznaczeń na zamku. Nie pamiętam jaki to model drzwi (20 lat temu wstawiane). Na skrzydle jest metalowa listwa z której wychodzą 2 bolce. Wkładki abusa (fabryczne), ale zamków wpuszczanych nie widzę. Chcę zmienić zamek, gdyż jak zamknę na dwa razy to przy otwieraniu czuć wyczuwalny opór (jakby coś się blokowało). Może jest jakieś logo.. jest wiele zależnych które mogą pomóc zidentyfikować producenta - zaczynając przez jakieś logo, napis, szerokość listwy, kształt bolców, rozstaw itp. Czasem można dojść po producencie drzwi. Ale zgadywać nie będę. Żeby zrobić zdjęcie tego zamka to chyba musiałeś odkręcić listwę i potem samą puszkę zamka. Czy problem jest właśnie w tym zamku? nie we wkładce? Nie w regulacji drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts