Zuzza 15.03.2006 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Dziewczyny coś na pocieszenie : "S.E.": Nie warto kupować wczasów za granicą. Według klimatologów tropiki możemy mieć także w Polsce. Jeśli sprawdzą się prognozy, to nadchodzące wakacje będą jednymi z bardziej upalnych i suchych w ostatnich latach! "Biorąc pod uwagę dziesięcioletnie cykle pogodowe, całkiem możliwe, że to właśnie lato 2006 okaże się tym z ekstremalnymi temperaturami" - mówi profesor Tadeusz Niedźwiedź, klimatolog z Uniwersytetu Śląskiego. Podobnego zdania jest Artur Widawski, asystent Katedry Klimatologii UŚ, specjalista od odczytu zdjęć satelitarnych. Również z jego obserwacji wynika, że lato 2006 może zaskoczyć nas gorącem. "Powinno być ciepło z wieloma dniami o temperaturach powyżej 30 stopni Celsjusza" - mówi Widawski. "Jak to już bywa u nas od jakiegoś czasu, takim temperaturom mogą towarzyszyć ekstremalne zjawiska pogodowe, z gradem włącznie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 15.03.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Ha, wyobraź sobie że ja chcę do zimy mieć suche tynki wewn i zewn Jesli ja dam radę to Ty tym bardziej Iga - damy radę, prawda? Jasne, ze damy! I ty nas Majka nie strasz takimi opowiesciami o wodzie wychodzacej z tynkow. U mnie jeszcze pierwsza lopata nie wbita a koniec przyszlej zimy to ja juz chce mieszkac w dokaldnie wycieplonym domku I zadnej wody nie ma w nim byc i juz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 16.03.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Serdeczne gratulacje. Pozwolenie oczywiscie trzeba opić, bo dom krzywo wybudują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 16.03.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Dzięki !! Pozwolenie też się opija?? To będzie dopiero rozrywkowy rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 16.03.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Oj, wesolutko tu u Was, wesolutko Zuzza, upalne lato dla nas to istny raj. Trochę pocieszyłaś mnie, bo niestety tynki nie schną w 5 minut. Ale dziewczyny i chłopcy mam dla was radosną wiadomość, że od poniedziałku ma być +++++ temperatura (też w nocy). A opijać trza wszysko . Niestety opijać znacznie częściej będą nasi kochani budowlańcy np. po położeniu każdej cegły. Tak jakby zamiast zaprawy wóda wystarczyła Trzeba mieć niezle zdrowie, żeby taki dom 600m2 postawić Pozdro Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 16.03.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 No to niezly klops, bo ja do picia zupelnie glowy nie mam Tylko nie zrozumcie mnie zle - moge wypic baarzdo duzo, ale prawie nigdy nie jestem nawet lekko wstawiona, ale za to nawet po 2 piwkach mam nastepnego dnia ogromnego kaca wiec wole nie pic wcale jakos to moi budowlancy przezyja Oj oby ten++++ byl w koncu bo juz nogami w miejscu przenieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 16.03.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Dzięki !! Pozwolenie też się opija?? To będzie dopiero rozrywkowy rok ja opiłam, tak na wszelki wypadek. A w ogóle to gratulacje z okazji otrzymania pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 27.03.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Zuzza, szuka Cię Grodecki, bo chce żebyś podpisała wniosek w sprawie nadania nazwy naszej ulicy. Jak będziesz na działce to wdepnij do niego. pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.03.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Widzisz jak sie wszystko do przodu posuwa Same dobre wiadomosci Co do kierownika to sie nie przejmuj - tez juz przeszlam poszukiwania i uwazam, ze ci ludzie (bo trafilismy tez na pania) to zupelna porazka. w kocu znalezlismy takiego swierzaka (od 1 marca wpisany na liste i ma swierze uprawnienia) za 500 zł Niestety ma to duze wady bo nie chce podpisac np. zmiany otworow okiennych, czy wstawienia paska luksferow - boi sie, ze straci uprawnienia. Maz mial dzis z nim ciezka rozmowe i podobno ma byc juz ok. Takze polecam dokladnie ustalic z przyszlym kierownikiem zakras jego obowiazkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 13.04.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Zuzza, halo, halo!!! Gdzie jesteś? A może już pieczesz wielkanocną babę? Życzę Wszystkim Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego "Alleluja" życzy Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 13.04.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Hej ! To prawda jakoś ostatnio jestem zapracowana... Obiecuję zaległosci nadrobić po Świętach. Maja, dostaliśmy już warunki gazu - wszyscy muszą jak najszybciej je poodbierać i popodpisywać umowy. Wtedy ruszą z pracami. Całkiem optymistycznie to wygląda. Wczoraj wymyślilismy, że spróbujemy jeszcze złozyć wniosek o warunki w wodociągach - moze też się uda?? Jeszcze ciekawostka: wczoraj znalazłam na forum zdjęcia działek z gruzem (tych w moim pasie na końcu) - ktoś dostał atrakcyjną ofertę na zakup takiej działki i zastanawia się nad tym. Wynika z tego, że pewnie jednak na końcu naszej uliczki powstaną jeszcze jakieś domy... Ciekawie Przede mną ostatni spokojny weekend... Bo za tydzień ruszamy Wesołych Świąt !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 13.04.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Zuzza, Wszystko będzie dobrze. Spokój tylko może tytaj być twoim przyjacielem. Sąsiada z gruzem widziałam na forum, ciekawa jestem ile mu zaśpiewali kasy za ten stawik? A z tym gazem to co Ci konkretnie odpisali????!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.04.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 http://www.bizz.pl/kartki/nowe/images/wielkanoc/wielkanoc104.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 13.04.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Maja, z gazem to tak: Pani do nas zadzwoniła wczoraj, że warunki do odebrania juz są. Ja Andrzeja napuszczam na panie z róznych urzędów i one same dzwonią Napisane tam jest, że jak właściciele 10-ciu wymienionych działek odbiorą warunki i podpiszą umowę to rozpocznie się ta inwestycja. Będzie trwała 10miesiecy, a cena za podłączenie to 920zł. Wszystko zalezy od czasu... Trzeba się pospieszyć i innych pogonic. My na pewno złożymy ten wniosek o podłączenie w przyszłym tygodniu. A co do działki z gruzem - to wesoło będzie... Gruz i torf to mała bieda - pewnie za 20tys. mozna sobie z tym poradzić. Ale ta działka przylega do Panny Wodnej, po której pewnie i tiry będą jeździc... To już jest klops - bo mało komu się chce to sprawdzić przed zakupem... Ale mógłby ktoś kupić to moze by mnie odgrodził od drogi trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 13.04.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 No tak, jak się ma takiegooooooooooooo Andrzeja, to żyć nie umierać. Mówisz 10 działek, przecież na naszej ulicy zainteresowani jesteśmy: Wy, My, Oni(Majewski) i Grodecki i finito. pozdro M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 13.04.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Ha własnie, że z naszej uliczki są chyba tylko dwie, czy może trzy działki, Grodeckiego chyba tam nie ma... a reszta to z poprzednich uliczek od Projektowanej. Też się zdziwiłam... Moze jak wiecej chętnych będzie to cena jeszcze spadnie? Chociaz i tak to nie jest duzo... Jako wrodzona optymistka zakładam, że jesienią późną już gaz będzie i nie przewiduję innych źródeł ogrzewania tej zimy. A grzać już będziemy chcieli na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 13.04.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 To kogo gazownia uwzględniła na tym planie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 13.04.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Sprawdzę w domu to Ci jutro napiszę... Bo zabij - nie pamiętam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.04.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Zuzza najlepsze życzenia na Święta!!! http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/zloty_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 15.04.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 http://www.gifownik.pl/gify_gifownik_lut/swieta/wielkanoc/11.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts