Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do NiecoDziennika Zuzzy :)))

Aga J.G

Recommended Posts

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dom z dachem wyglada pieknie :D :D :D No i zycze trafengo wyboru okien :wink: Nie jestto latwe zadnie :roll: A bierzecie od razu z roletami nadstawnymi czy nie chcecie rolet :)

A ja cie zapytam o okna dachowe. Bo widze naklejki Veluxa a do tego srebrne klamki u dolu okna :o A ja z tego co wiem Velux nie ma klamek u dolu tylko okna otwierane u gory ew. ze specjalnym drazkiem.

Wyjasnij mi prosze jakie macie okna i ile placiliscie za konkretny wymiar :)

Iga, Już odpowiadam :)

Okna mamy Veluxa model GZL - to jest nowosc w tym roku - wlasnie klamki na dole. Inaczej nie bylo by mowy.... I tak ledwo w tej chwili dosięgam tę dolną klamkę.... :wink:

Co do ceny to 782zl okno plus 205zl kolnierz wymiar standard 78x140 chyba...

Co do rolet to nie chcę ich na pewno - bo mi nie pasują wizualnie... Nie pasuje mi tez ciągle otwieranie i zamykanie. A na dodatek mam okno 300x240 i tej rolety to juz sobie nawet wyobrazic nie potrafie... :wink:

A przemyslenia po wizytach okiennych to juz moze opiszę zaraz w dzienniku.

PA !!!

Maja - zdjęcia są powinno być je widać. A zresztą nie ma się czym zachwycać ;-)

Co do okien - ostatnio ogladałam je baaaardzo dokładnie szukając wszelkich niedoróbek. Wydaje mi się że one są aż za bardzo polakierowane - aż ociekają tym lakierem. Świecą się niemiłosiernie.

A co do wykonania - to naprawdę nie mozna się do niczego przyczepić.

Dokładne i śliczniutkie.

My chcieliśmy Veluxa - i jesteśmy zadowoleni - a najbardziej z powodu kołnierzy - wszystkie inne okna maja wystające kołnierze, które brzydko wygladają z zewnątrz. I to było dla nas najważniejsze kryterium.

A to zbliżenie okna:

http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/okno1.jpg

Drzwi wyszły 15 tys. - myślę ze 10tys byłyby warte... Bo są niepowtarzalne

Jeszcze drugie od garażu 4 tys. - to już przesada...

Czyli 46 tys to okna- to jest wariant max czyli w pełni antywłamaniowe, okucia i szyby i klamki, kontaktrony, profil retro, szprosy retro, ciepłe ramki oraz montaż...

Kurcze - co ja teraz zrobię????? Tylko takie okna pasowały mi do koncepcji... i tylko takie drzwi.

Trudno... Poodejmujemy co się da, a potem ponegocjujemy...

Albo zdecyduję się na inna firmę. wycena którą dostałam z Ferno jest duuuużo nizsza. Ale to już będą zwykłe okna i drzwi :-(

A ja chciałam niezwykłe......

Zuzza niestety niezwykle rzeczy kosztuja - i to zazwyczaj sporo jak sie mialas okazje przekonac.

Nie chce wyjsc na pragmatyczna jedze, ale skoro macie jakis ograniczony budzet na okna musicie kombinowac - a nie zalamywac sie i popadac w doly :wink:

No wiec glowa do gory i do dziela! :D

Po pierwsze - po lekturze i roznych poradach zawsze czlowiek chce kupic okna jak najbardziej bezpieczne, izolacyjne itd. Zastanow sie czy to naprawde potrzebne. Jak zdejmiesz zabezpieczenia szybowe i okuciowe cena moze mocno zejsc - roznica wystaczy na lata abonamentu za alarm. Alarm moze tez byc po czujkach zewnatrznych :roll: No ale to juz inna kwestia.

Czy chcecie okna drewniane - to tez robi cene.

I w ogole niektore firmy maja ceny z kosmosu - pomysl za 64 tys to caly stan surowy sie stawia :wink:

Ja cie dobrze rozumiem - czlowiek cos sobie upatrzy, zakocha sie na zaboj, juz widzi to u siebie a pozniej obuchem w leb i na ziemie sprowadza cena.

Okna sa wazne, ale trzeba mic za co jeszcze ten dom wykonczyc i umeblowac :wink:

Ja tam wierze, ze bvedziecie kombinowac, zdejmowac cene i negocjowac - a na koncu podejmiecie dobra decyzje :D

Ja po zakonczeniu ekektryki podpowiem - min. ze 6 razy sprawdz wszystko od poczatku i zastanow sie czy o czyms nie zapomnialas :wink:

Aga - oj nie dam się tak łatwo ;-)

Iga - Masz rację już dziś trochę inaczej na to patrzę... Ponegocjuję może w Ferno zrobią takie same drzwi?

co do zabezpieczeń - to ja najchętniej bym wcale nic nie robiła.... Jesli będzie alarm...

Okna drewniane muszą być - drzwi też. ;-) To akurat dla mnie najważniejsze... Ale mam nadzieję że na nich nie zbankrutujemy....

Dzięki za słowa otuchy dziewczyny !!!

Zuzza...my zamówiliœmy okna FERNO , czemu akurat takie ?..proste-

1.Jedynie okienka FERNO i GEBAUERA były wykonane naprawdę ładnie w każdym detalu (i to nie tylko kiedy patrzysz na nie z odległoœci metra )

2.W większoœci pozytywne opinie ludzi którzy zakupili owe okienka kilka lat temu ( firma miała jednš wpadkę chyba dwa lata temu kiedy iloœć zamówień przewyższała mozliwoœci produkcyjne , ale były to wpadki zwišzane z terminami a nie puszerkami w wykonaniu)

3.Firma pracuje na bardzo dobrych okuciach

4.Ceny w porównaniu z GEBAUEREM konkurencyjne i udało sie sporo jeszcze wynegocjować

5 Mój szanowny małżonek zna się doœć dobrze na stolarce okiennej (kiedys przy niej pracował) i ocenił okna FERNO jako dokładnie i estetycznie wykonane ,czego nie można było powiedzieć o oknach urzędowskiego i kilku innych firmach których juz nie będę wymieniała....bo skoro w salonie zainstalowane okienko pokazowe , które "upaprane " jest silikonem albo krzywo zamontowany okapnik albo szpary jakieœ tam to jak będa wyglšdały te którezrobia dla klienta ?.....

Dla mnie też cena kosmiczna. Ale jeśli miałabyś potem całe życie żałować, to nie rezygnuj. Musisz tylko cierpliwie i uparcie negocjować rabat. Drzwi piękne.

Dziś oglądałam reklamy drzwi i okien firmy Bertrand. Drzwi zewnętrzne powaliły mnie z nóg- właśnie z witrażami dwuskrzydłowe i jeszcze boczne skrzydła. W ogóle witrażyki bardzo mi się podobają i zastanawiam się, gdzie mogłabym je u siebie wcisnąć.

Powodzenia w negocjacjach i czekam na decyzje

na prawdę super sie prezentuje na tym nowym zdjęciu.

jedno pytanie (albo pomysł do rozważań) czy ten komin który jest na boku dachu nie jest troche przy krotki!? miałem podobny przypadek i okazało sie ze komin jest za krotki i nie ma wymaganego ciagu .... musiałem go w tym roku wydłużac prawie na równi z kalenicą!